To ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας «Πρόστιμο», παρέχοντας τις μοντέρνες εγκαταστάσεις και τους ταλαντούχους σπουδαστές του. Αυτό το άκρως δημιουργικό και απαιτητικό project, ανέλαβε η Ντίμι Γιαννοπούλου, Director του School of Arts & Education του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Φεβρουάριο και συνεχίζονται μέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι σπουδαστές που συμμετείχαν στη διαδικασία του Casting και των γυρισμάτων βιώσαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, από τη διαδικασία του Casting μέχρι την πρόβα και τα γυρίσματα, δηλώνοντας μαγεμένοι από την 7η τέχνη!

Η ταινία

Η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους “Πρόστιμο” του Φωκίωνα Μπόγρη, αποτελεί μια ανεξάρτητη παραγωγή. Στην ταινία συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες του θεατρικού και κινηματογραφικού χώρου (Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Όμηρος Πουλάκης, Γιάννης Οικονομίδης). Το σενάριο περιγράφει την ιστορία ενός μικροαπατεώνα ο οποίος, στην προσπάθειά του να επιβιώσει, βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα να μπλέξει με το οργανωμένο έγκλημα. Η λύση αυτή θα μπορούσε να του λύσει το οικονομικό του πρόβλημα για πάντα. Το θέμα είναι, ποιο δρόμο θα διαλέξει ο ήρωας;

Το Casting

Η επιλογή των σπουδαστών που θα συμμετέχουν στην ταινία έγινε με casting που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Το studio φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτέλεσε το ιδανικό σημείο καλλιτεχνικής συνάντησης. Οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν με τους συντελεστές της ταινίας και παρουσίασαν ένα μονόλογο.

Τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, μετατράπηκαν σε κινηματογραφικό σκηνικό. Οι σπουδαστές που συμμετείχαν στο γύρισμα υποδύθηκαν τους εργαζόμενους της εταιρείας, όπου ο πρωταγωνιστής έχει συνέντευξη με τον προϊστάμενο, Όμηρο Πουλάκη. Επιπλέον, συμμετείχαν στα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας, που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό bar της Αθήνας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ταινία και ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και σπουδαστές που συνετέλεσαν σε αυτό!

 Σπούδασε Υποκριτική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 

Γίνε μέλος στο Drama Club του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ