Την Τρίτη 21/12/2021, το πρωινό Τμήμα Μηχανοτρονικής του Campus Περιστερίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ομίλου Σφακιανάκης Volvo (Λεωφόρος Κηφισίας 55) στο Μαρούσι.

Συνοδός των σπουδαστών ήταν ο καθηγητής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κ. Νικόπουλος Ηλίας. Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο Διευθυντής After Sales Volvo, κ. Κόρδας Χρήστος.

 

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης του δυναμικού μεσαίου SUV, VOLVO XC 60 στις εγκαταστάσεις του ομίλου Σφακιανάκης Volvo

 

Αρχικά οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στον χορό της έκθεσης και έγινε παρουσίαση της τελευταίας λέξης στην τεχνολογία των Plugin Hybrid, καθώς και των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των εγκαταστάσεων του συνεργείου με την βοήθεια του Διευθυντή συνεργείου, κ. Ρομπόλη Μάρκου, όπου και δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές να σηκώσουν και να δουν από κοντά ενός Plugin και ενός BEV (Battery Electrical Vehicle) αυτοκινήτου.

 

Στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου συνεργείου του ομίλου Σφακιανάκης Volvo

 

Πραγματοποιήθηκε δια ζώσης επίδειξη των ειδικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και όλων των μέτρων προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται κατά την επισκευή του οχήματος. Έγινε αναφορά στην διαδικασία και την λειτουργία των διαγνωστικών ως προς τα νέα αυτοκίνητα (ασύρματη διάγνωση χωρίς χρήση OBD φίσας).

 

 

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα υπερσύγχρονο συνεργείο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την συντήρηση και επισκευή οποιουδήποτε τύπου αυτοκινήτου.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν εξαιρετικές. Ο κ. Κόρδας διαπίστωσε πως απέναντι του βρίσκονται τεχνικοί και όχι απλά σπουδαστές μιας σχολής.

 

Σπούδασε  Μηχανικός Αυτοκινήτων στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Μπες στη Facebook page του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και δες όλες τις δράσεις του Τομέα Μηχανολογίας

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!