Η Σχολή Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύει στη βιωματική μάθηση των σπουδαστών και πραγματοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες, καλύπτοντας το κλινικό, εργαστηριακό, φαρμακευτικό και ψυχολογικό πεδίο αναφοράς.

Η εκπαιδευτική ύλη εμπλουτίζεται με πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων, διάλεξεων και workshops με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών που θα εξασφαλίσει την επαγγελματική τους επιτυχία!

Συνέδριο Οικονομικής Παιδείας

Οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας και Προπονητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρακολούθησαν εφαρμοσμένο, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης (Σ.Σ.) και οσφυαλγία“.

Εισηγητής του 3ωρου εφαρμοσμένου workshop ήταν ο φυσικοθεραπευτής κ. Αλέξανδρος Σουβατζής (Γιατροί του Κόσμου). Κατά τη διάρκεια του workshop έγινε επίδειξη της τοποθέτησης ταινίας κινησιοθεραπείας (Kinesio Τape ή kinesiology tape) για την οσφυαλγία.

Η εφαρμογή της Kinesio Τape μπορεί να μειώσει τα επώδυνα συμπτώματα σε τραυματισμούς, να αυξήσει το εύρος της κίνησης, να βελτιώσει την ιδιοδεκτικότητα και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας.

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν την ομιλία και μπήκαν στην διαδικασία εφαρμογής κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας και της διαδικασίας εφαρμογής κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης από τον κ. Αλέξανδρο Σουβατζή στους σπουδαστές Φυσικοθεραπείας και Προπονητικής

Συνέδριο Οικονομικής Παιδείας

Οι σπουδαστές της ειδικότητας “Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου” πρώτου έτους, παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα “Τεχνικές διασωλήνωσης ειδικά για Διασώστη” από την κα. Αθανασία Γκουβέρου, καθηγήτρια του Τομέα Υγείας και Διασώστρια του ΕΚΑΒ Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του 3ωρου επιμορφωτικού σεμιναρίου αναλύθηκε το θεωρητικό υπόβαθρο της εξειδικευμένης διαχείρισης του αεραγωγού, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη της τεχνικής διασωλήνωσης και πλευροθωράκιας απελευθέρωσης.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν πλήρως για τις τεχνικές διασωλήνωσης σε επείγουσες περιπτώσεις αναπνευστικής δύσπνοιας.

 

Επίδειξη τεχνικής διασωλήνωσης και πλευροθωράκια απελευθέρωση από την κα. Γκουβέρου στους σπουδαστές της ειδικότητας “Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου”

 

 

Συνέδριο Οικονομικής Παιδείας

 

Σπουδές Φυσικοθεραπείας και επαγγελμάτων Υγείας

Σπούδασε Φυσικοθεραπεία, Προπονητής Αθλημάτων, Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας Υγείας σπουδάζοντας στη Σχολή Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Δες όλες τις δράσεις στη σελίδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Facebook

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!