«Ένας  περίπατος  στο μέλλον  του  παρελθόντος»…διαβαίνοντας  την  Αθήνα  ανακαλύπτουμε τα  μυστικά  της!

Τα τμήματα του τομέα των Παιδαγωγικών, ενώθηκαν και ξεκίνησαν την εξερεύνηση της αρχαίας Αθήνας. Η διαδρομή ξεκίνησε από το μετρό στάση «Ακρόπολη», σε μονοπάτια και δρόμους που είχαν να μας πουν τη δική τους ιστορία και που μας αποκάλυψαν όλα τα μυστικά που κρύβουν για τόσα πολλά χρόνια!

Τομέας παιδαγωγικών

Τοποθεσία: Αθήνα – πρόποδες Ακρόπολης
Εκπαιδεύτριες – Συνοδοί δράσης : Αφροδίτη Παρζακόνη , Δήμητρα Καρζή , Αντωνία Πανταζή
Δράση : Ανακάλυψη της Αθήνας – Μητρόπολη της Ελλάδας – σύνδεση παρόντος παρελθόντος / γνωριμία με τα αρχαία κατάλοιπα / δράσεις ευαισθητοποίησης


Γράφει η Δήμητρα Καρζή, Instructor Παιδαγωγικών ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

  Τα πρώτα συναισθήματα περιέργειας και ανυπομονησίας ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται στο άκουσμα του απόηχου από τις ραψωδίες και τα χορικά καθώς περνούσαμε δίπλα από το αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, όπου και σταθήκαμε για λίγη ώρα, έτσι ώστε να ταξιδέψουμε νοερά στις πρώτες παραστάσεις της αρχαιότητας και να νιώσουμε για λίγο τη μαγεία του Θεάτρου. Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλη ευκαιρία για να νιώσουμε την ελευθερία και την άνεση, και αμέσως μας γεννήθηκε η ανάγκη να χορέψουμε και να έρθουμε πιό κοντά, και μέσα από αυτή την εξωτερίκευση συναισθημάτων, να γελάσουμε με την ψυχή μας και να κάνουμε τους περαστικούς (τουρίστες και μη) να σταματήσουν και να μας χαζεύουν με θαυμασμό. Έπειτα σιωπήσαμε και σταθήκαμε μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Κλείσαμε τα μάτια και ακούσαμε μια μελωδική και συνάμα γαλήνεια φωνή να μας καλεί να αφήσουμε πίσω όλα τα δύσκολα που περάσαμε τη φετινή χρονιά… η Μαρία Κάλλας τραγουδούσε και η φωνή της μέσα από ένα φορητό ηχείο μας ανακούφισε….

Παρακάτω στο διάβα μας ζωντάνευσαν εικόνες από συμπόσια – τέρψη γνώσης και ηδονής, που μας παρέσυραν σε παιχνίδια, απαγγελίες ποίησης, αυθόρμητες σκέψεις, προβληματισμούς και φιλοσοφικά ερωτήματα για τη ζωή, έχοντας μπροστά μας τη σπηλιά του Σωκράτη, το μέρος που φημολογείται οτι είχε φυλακιστεί.

Και πριν καλά – καλά το καταλάβουμε, είχαμε κιόλας φτάσει στο Λόφο των Μουσών. Μια φυσική εξέδρα απ΄ όπου μπορείς να ατενίσεις όλη την ιστορική Αθήνα. Εκεί που στα αυτιά μας έφταναν σαν ψίθυρος οι λόγοι που έχουν εκφωνηθεί κατά καιρούς από το βράχο της Πνύκας. Σε αυτό το σημείο, που ήταν και η τελευταία στάση της δράσης μας, εκτυλίχθηκαν και οι πιο όμορφες και ταυτόχρονα συγκινητικές στιγμές που βιώσαν όλοι, σπουδαστές και καθηγητές τόσο αυθόρμητα και ουσιαστικά. Οι Μούσες, οι Νύμφες, ο Κολοκοτρώνης, η Λυρική Ποίηση, η Τραγωδία και η Κωμωδία μας βοήθησαν και μας απελευθέρωσαν, κλείνοντας αυτή την όμορφη ημέρα όντας όλοι μαζί σε έναν μεγάλο κύκλο, χαμογελαστοί και δακρυσμένοι ταυτόχρονα….

→ Δες περισσότερες φωτογραφίες της δράσης εδώ

Τομέας παιδαγωγικών

Ακολούθησέ μας στο Instagram και δες όλες τις Δράσεις της Σχολής

Σπούδασε Παιδαγωγικά στη ΔΕΛΤΑ