Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμα φορά οι Career Days του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Για μια εβδομάδα, το Αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας φιλοξένησε σπουδαστές και απόφοιτους όλων των ειδικοτήτων, αλλά και καταξιωμένα στελέχη από την αγορά εργασίας. Οι φιλόδοξοι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν κατάλληλα και να διεκδικήσουν τη θέση των ονείρων τους. Μια εβδομάδα γεμάτη δωρεάν workshops, σεμινάρια, συμβουλευτική, networking και φυσικά συνεντεύξεις.

To Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτουργεί από το 1996.  Με πάθος και δέσμευση, δρα συμβουλευτικά, καθοδηγώντας και στηρίζοντας εξατομικευμένα κάθε σπουδαστή και απόφοιτο. Πρωταρχικός στόχος η άμεση σύνδεση του με την αγορά εργασίας. Το εξειδικευμένο προσωπικό που απαρτίζει το Career Office έχει ως κύριο μέλημα την υποστήριξη του κάθε υποψήφιου. Βρίσκοντας μαζί το κατάλληλο career path, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

O θεσμός των Career Days

Οι Ημέρες Καριέρας διοργανώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια από το Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό απορρόφησης των συμμετεχόντων σε θέσεις πρακτικής και μόνιμης εργασίας αγγίζει το 98%! Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη και να προσεγγίσουν τις θέσεις και εταιρείες που επιθυμούν.

Orientation Days

Οι πρώτες ημέρες των Career Days είναι αφιερωμένες στη σωστή προετοιμασία των υποψηφίων. Μέσα από δωρεάν σεμινάρια και workshops (Creating the Perfect CV, Interview Tips, Personal Branding, Interview Workshops), αποκτούν γνώσεις και αυτοπεποίθηση για να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία των συνεντεύξεων. Σημαντικό κομμάτι κατέχουν τα Executive Talks, όπου στελέχη των συνεργαζόμενων εταιρειών πραγματοποιούν σύντομες και περιεκτικές παρουσιάσεις των εταιρειών τους, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για ζητήματα του κλάδου τους και δίνοντας επαγγελματικές συμβουλές.

Σεμινάριο Soft Skills Development: Ο δρόμος προς την επαγγελματική επιτυχία

Λίγο πριν τις συνεντεύξεις, ένα ξεχωριστό βιωματικό workshop πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία One Coaching BRC. Αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία του Life & Business Coaching παγκοσμίως, αλλά και την προσωπική τους εμπειρία, οι εισηγήτριες έδωσαν μέσα σε λίγες ώρες στους συμμετέχοντες όλα τα εφόδια για να πετύχουν άμεσα τους επαγγελματικούς τους στόχους και να αναπτύξουν τα soft skills που θα τους φανούν χρήσιμα σε όλη την πορεία της καριέρας τους.

Συνεντεύξεις

Η μεγάλη μέρα έφτασε! Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρακτικής ή μόνιμης άσκησης, στην εταιρεία της επιλογής τους. Προετοιμασμένοι καταλλήλως και έχοντας ενημερωθεί από τα στελέχη των εταιρειών στα Executive Talks των Orientation Days, ένιωθαν αυτοπεποίθηση και ανταπεξήλθαν με επιτυχία στη μεγάλη πρόκληση της συνέντευξης. Εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών, όπως Lalizas, Hertz, Yamaha, Toyota, Praktiker, Mercedes, Yava, κ.ά. υποδέχτηκαν τους υποψήφιους στο Αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας. Οι υποψήφιοι, εκτός από την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, κέρδισαν πολλά περισσότερα. Χρήσιμες γνώσεις, έξυπνες συμβουλές από τους ειδικούς, networking με τις μεγαλύτερες εταιρείες και εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες συνέντευξης.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Education Redefined.

Δες τα Highlights των Career Days εδώ

Μάθε Περισσότερα για το Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ