- Μπορείς να φτιάξεις σπιτικό κύβο μυρωδικών (άνιθο, δυόσμο και θυμάρι) αρκεί να πολτοποιήσεις τα μυρωδικά της αρεσκείας σου με ελαιόλαδο, να τα τοποθετήσεις σε παγοκύστες και να τα αφήσεις να παγώσουν στην κατάψυξη. Κάθε φορά μπορείς να προσθέτεις κι έναν στο τελείωμα του μαγειρέματος στο πιάτο σου!
- Τα τηγανιτά θαλασσινά τα αλατίζουμε ΜΟΝΟ αφού τα τηγανίσουμε! Έτσι καταφέρνουμε να κρατήσουν την υγρασία και την νοστιμιά τους!
- Τοποθέτησε τα σκληριά τυριά σε μια γυάλα με ελαιόλαδο και μυρωδικά (πιπέρι - θυμάρι) και άφησε το για 5 με 6 μήνες. Αφού καταναλωθεί το τυρί, χρησιμοποιήσε το λάδι και τηγάνισε τις πατάτες σου...
- Πως θα καταλάβεις ότι το αυγό σου δεν είναι φρέσκο; Τοποθέτησέ το σε μια κατσαρόλα με νερό. Αν ανέβει στην επιφάνεια, σημαίνει πως μάλλον θα πρέπει να το καταναλώσεις...
- Τι θα κάνεις για να μην νερώνει ο καφές σου; Θα φτιάξεις παγάκια από καφέ και θα τα βάζεις κάθε φορά στον καφέ σου!
- Για να παραμείνει μαλακή η μους, μην ξεχάσεις να προσθέσεις λίγο αλκόολ!
- Για να αποφύγεις τα ζουζούνια στα όσπριά σου, κατά την αποθήκευση, βάλε στα βάζα φύλλα δάφνης.
- Ποιό είναι το μυστικό για ένα επιτυχημένο κέικ; Χτύπα το μίγμα με το μίξερ σε μεσαία κι όχι υψηλή ταχύτητα για 15 λεπτά!
Cooking tips απο τους σπουδαστές της μαγειρικης και της ζαχαροπλαστικης!
Αναρρωτιόμαστε πολλές φορές τι είναι αυτό που κάνει τα πιάτα των σεφ ξεχωριστά! Σεφ είναι αυτοί κι έχουν τα μυστικά τους.... Εμείς μπήκαμε στις κουζίνες των σπουδαστών της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και μάθαμε κάποια χρήσιμα cooking tips! Πάρε χαρτί και μολύβι: