Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και όλοι αναζητούμε εύκολους και οικονομικούς τρόπους να προσθέσουμε ανοιξιάτικες πινελιές στο σπίτι μας. Ο Ηλίας Καραντωνίου, διακοσμητής και εισηγητής του Σεμιναρίου DIY Διακόσμηση Κατοικίας για Αρχάριους, μας δίνει τις οδηγίες να δημιουργήσουμε το πιο μοντέρνο και εύκολο ανοιξιάτικο βάζο για τα πρώτα λουλούδια που θα ανθίσουν στο μπαλκόνι μας!

Ιδέες από τον ειδικό

Ο Ηλίας Καραντωνίου έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει παρακολουθήσει σπουδές πάνω στο Interior Design και τη Διακόσμηση. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναλαμβάνοντας τη μελέτη και την ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων και οικιών. Ως Ambassador της Bosch Home and Garden, έχει παραδώσει σεμινάρια σε μεγάλα καταστήματα με σκοπό οι καταναλωτές να εξοικειωθούν με τα ηλεκτρικά εργαλεία και να φτιάξουν μόνοι του διακοσμητικές κατασκευές. Από το 2013 έως σήμερα έχει παρουσιάσει στον Alpha και τον ΣΚΑΙ τις εκπομπές: ‘’Πράσινες Αποστολές’’, ‘’Χρώματα και Αρώματα’’ και την εκπομπή ‘’Μαστορέματα’’ με θέμα το DIY.

Η Φιλοσοφία του DIY

Η μέθοδος DIY (Do Ιt Υourself) είναι η σύνθεση απλών και οικονομικών υλικών για τη δημιουργία διακοσμητικών στοιχείων και κατασκευών. Αγαπημένη μεγάλης μερίδας ανθρώπων, κυρίως λόγω του δημιουργικού χαρακτήρα και του προσωποποιημένου αποτελέσματος, που αποπνέει το προσωπικό στυλ του δημιουργού. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Pinterest, αλλά και θεματικά blogs έφεραν στο προσκήνιο το DIY, μετατρέποντάς το στην απόλυτη διακοσμητική τάση!

DIY ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ

DIY ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ

Υλικά

2 πλανισμένες τάβλες διαστάσεων 11×17εκ. και  δύο 11×25εκ.

2 λάμπες Φ100

Βίδες 3×40

Ξυλόκολλα

Στόκος

Βερνίκι εμποτισμού άγχρωμο

 

Εργαλεία

Δραπανοκατσάβιδο

2άρι τρυπανάκι

24άρα ρόκα

Πένσα

Κοπίδι

Τριβείο

120άρι γυαλόχαρτο

Πινέλο

Γάντια

Μέτρο και μολύβι

 

Εκτέλεση

  • Με μεγάλη προσοχή και φορώντας γάντια, αφαιρούμε το υλικό που βρίσκεται στη βάση της λάμπας και στη συνέχεια το εσωτερικό της. Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη λάμπα. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε πάνω στο ξύλο με διαστάσεις 25×11εκ. για να βρούμε τη θέση τους.
  • Σημαδεύουμε και ανοίγουμε τρύπες με τη ρόκα.
  • Συναρμολογούμε το τελαράκι.
  • Προτρυπάμε, ξυλόκολλα, βίδωμα. Στοκάρουμε όπου χρειάζεται, τρίβουμε και αφού το καθαρίσουμε περνάμε το βερνίκι.
  • Μόλις στεγνώσει, τοποθετούμε τις λάμπες, νερό και τα φρέσκα μας λουλουδάκια!

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Αν οι DIY κατασκευές σε συναρπάζουν, δήλωσε συμμετοχή στο Σεμινάριο DIY Διακόσμηση Κατοικίας για Αρχάριους. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με τον Ηλία Καραντωνίου, δημιούργησαν ένα μοναδικό σεμινάριο όσους αγαπούν τη διακόσμηση και θέλουν να μεταμορφώσουν το χώρο τους με εύκολες και πρακτικές ιδέες και λύσεις. Δεν απαιτείται σχετικό πτυχίο. Το σεμινάριο είναι ιδανικό και για ερασιτέχνες / χομπίστες. Μη χάνεις χρόνο!

Δήλωσε συμμετοχή και … φτιάξτο μόνος σου!

 

Δήλωσε συμμετοχή στο Σεμινάριο DIY Διακόσμηση Κατοικίας για Αρχάριους

Εξερεύνησε τα Σεμινάρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ