Επειδή είμαστε της μοδός…. Προτείνουμε total look styling..

And the name of it is… Hair Turbon, το νέο must have αξεσουάρ!

Τα hair turbans απο τον 17 αιώνα περιπου που μπήκαν στη ζωή των γυναικών, αποτελούν ένα από πιο τα σαγηνευτικά και απολύτως κομψά αξεσουάρ μας.Το τουρμπάνι γοήτευσε μικρούς και μεγάλους οίκους, ενώ γνώρισε μεγάλη επιτυχία, χάρη στην τεράστια αποδοχή που πήρε από τις γυναίκες κάθε εποχής. Μεχρι και σημερα έχουν τεράστια επίδραση στην μόδα και αποτελούν διαχρονικό αξεσουάρ.
Ας, ρίξουμε λοιπον μια ματιά στην ιστορική διαδρομή των hair turbans στη μόδα:
Αρχικα βρίσκουμε το πρώτο hair turban στο εργο του  Ολλανδού ζωγράφου που ειδικευόταν στην απεικόνιση καθημερινών σκηνών από την ζωή της μεσαίας τάξης. Πίνακας του 17ου αιώνα.
Από τότε και έπειτα το hair turban υοθετηθηκε δειλά δειλά απο τους κοσμικο κύκλους αποτελώντας σύμβολο μορφωςης και καλλιέργειας. Έπειτα μια γυναίκα του κινηματογράφου ( Γκρέτα Γκάρμπο) το προώθησε με αποτέλεσμα να το φέρει στη μόδα. Η τολμηρή Ελίζαμπεθ Τέιλορ το υποστηρίζει δυναμικά την δεκαετία του ’60 φορώντας το στην παραλαβή ενός βραβείου της.
Στην αρχη της δεκαετίας του ’70 το hair turban παει και στις διακοπές μαζι με ενα απο τα it girl της εποχής ,Μarisa Berenson.Αποτελοντας δεκαετια καθιέρωσης το ’70 το turban μπαίνει για τα καλα στη μόδα αντικαθιστώντας τα καπέλα.
Οι γυναίκες, πλέον, το φοράνε όχι μόνο για να κρατάει τα μαλλιά τους, αλλά και ως ένα από τα πιο κομψά αξεσουάρ.
Η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ II φορούσε περισσότερο ένα τουρμπάνι παρά το στέμμα της, στην περιοδεία της στα Western Isles, το 1996.
Αφού το hair turban ειναι ενα αξεσουάρ ευρέως γνωστό και αποδεκτό το συναντάμε σε διάφορες εμφανίσεις διάσημων που το υποστηρίζουν αναλόγως.
Όπως καταλαβαίνουμε, τα τουρμπάνια, πλέον, έχουν καθιερωθεί στον χώρο της μόδας. Και ομολογουμένως μας αρέσουν πολύ! Ειναι το must have αξεσουάρ που καθε γυναίκα πρεπει να εχει στη κατοχή της!
Παρακάτω θα δείτε εναν γρήγορο τροπο δεσίματος για εύκολη χρήση.

Delta Fashion Tips

by

  Μελίνα Δουμανίδου

Fashion Student ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης