Αισιόδοξος και με πολλά όνειρα ο σπουδαστής της υποκριτικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας, Στέλιος Γιδάκος, κάνει τα πρώτα του βήματα στην Εθνική Λυρική Σκηνή και δοκιμάζει την τύχη του στην μικρή οθόνη!

Διαβάστε την συνέντευξη που μας παραχώρησε!

Στέλιο, εργάζεσαι ως ηθοποιός και παράλληλα σπουδάζεις υποκριτική στις Σχολές ΔΕΛΤΑ Αθήνας. Τι σε έκανε να επιλέξεις το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Έχω τελειώσει δημοσιογραφία οπότε είμαι μέσα στα media. Στο παρελθόν τελείωσα κι ένα εργαστήρι θεατρικών σπουδών στην Θεσσαλονίκη αλλά ερχόμενος στην Αθήνα, αποφάσισα πως πρέπει να κάνω ένα βήμα παραπάνω, γι΄αυτό και ήρθα στις Σχολές ΔΕΛΤΑ. Από 14 χρονών ήξερα πως θέλω να γίνω ηθοποιός. Στο θέατρο ειδικά μου αρέσει η άμεση επικοινωνία με το κοινό.

Αν και αρκετά νέος έχεις κάνει αξιόλογα πράγματα στον χώρο. Τι σε βοήθησε να καταφέρεις τόσα πολλά;

Έχω κάνει αρκετά πράγματα, στην Θεσσαλονίκη όταν ήμουν, είχα δική μου εκπομπή ενώ παράλληλα ήμουν και στο ραδιόφωνο του ALPHA.  Έχω συνεργαστεί με πολλούς παρουσιαστές και συμμετείχα κατά καιρούς σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο backstage όσο και μπροστά από τις κάμερες!

Έχεις συναντήσει εμπόδια στην μέχρι τώρα πορεία σου και ποιά ήταν αυτά;

Πιστεύω πως αυτός που σε εμπιστεύεται για να κάνεις αυτή την δουλειά σε έχει δει και ξέρει τι κουβαλάς πίσω σου…Αυτοί που θα σου βάλουν τρικλοποδιά υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι τι δείχνεις εσύ έξω.

 

Φέτος θα σε δούμε σε κάποια τηλεοπτική σειρά;

Τηλεοπτικά, είμαι με τον Γιάννη Ζουγανέλη , την Τζόυς Ευείδη και τον Πάνο Σταθακόπουλο. Μου έδωσε την ευκαιρία ο Πάνος Σταθακόπουλος  να συμμετέχω στο σίριαλ της ΕΡΤ «Φόρτσα Πατρίδα». Είναι μικρά σκετσάκια δίλεπτα και τρίλεπτα που παίζονται κάθε Πέμπτη και Σάββατο, στις 10.00 το βράδυ. Ο Γιάννης Ζουγανέλης με “αγκάλιασε” και πλέον ανήκω σε αυτή την “οικογένεια” της ΕΡΤ. Παράλληλα, συζητώ και για ένα καθημερινό σίριαλ σε μεγάλο κανάλι αλλά δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη.

Ισχύει η πληροφορία πως θα βρίσκεσαι στην Λυρική Σκήνη;

Ισχύει κι είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό! Αρχικά, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως γίνεται μια οντισιόν, δεν πίστευα όμως ότι έχω ελπίδες! Αποφάσισα λοιπόν να πάω…εκεί με είδε ο Νίκος Μαστοράκης, που είναι και ο σκηνοθέτης μας, πέρασα από τις οντισιόν που χρειάστηκαν  και στην τέταρτη οντισιόν μου είπε ότι τελικά είμαι μέσα. Απο εκεί και πέρα ξεκίνησε να ζωντανεύει το όνειρο!

Τι συμβουλή θα έδινες στους νέους που ξεκινούν σήμερα τις σπουδές τους στην υποκριτική;

Όπως μας λένε και οι καθηγητές, η υποκριτική μπορεί να είναι δύσκολη ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά αν έχεις υπομονή και πείσμα σίγουρα θα τα καταφέρεις. Βέβαια χρειάζεται και σκλήρη δουλειά.  Εννοείται πως θα έχεις και απογοητεύσεις αλλά δεν πρέπει να το βάζεις κάτω.

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για τις σπουδές σου;

Έψαχνα για σχολές, έκανα έρευνα…. Για το ΔΕΛΤΑ άκουσα πολύ καλά λόγια κι από άλλους φίλους σπουδαστές, είδα και τι είχαν καταφέρει κι έτσι πήρα απόφαση να έρθω και να ξεκινήσω! Εμένα με ενδιαφέρει η γνώση κι αυτό είναι που βλέπω ότι δίνει βάση το ΔΕΛΤΑ. Στο μέλλον, σκέφτομαι να ακολουθήσω κι άλλη ειδικότητα εδώ, όπως μακιγιάζ ή ενδυματολογία! Το έχω στα άμεσα σχέδιά μου γιατί είναι ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με την υποκριτική και αγαπώ κάθε τι που έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογράφιση: Ευγενία Τσολερίδη