Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επισφραγίζει τη σταθερή συνεργασία του με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου ΠεριβάλλοντοςHELMEPA”. Σε συνέχεια της σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που έχουν υλοποιηθεί και ως υποστηρικτής του ρόλου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Γαλάζια Οικονομία, προσχωρεί στην κοινότητά της ως επίσημο ενεργό μέλος.

Στο πλαίσιο των γενικότερων αρχών λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος “HELMEPA” και κατ’ επέκταση των συνεργατικών εκπαιδευτικών δράσεων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ασφάλεια στη θάλασσα και τη βιωσιμότητα.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Ναυτιλιακών, με πολυάριθμες συμμετοχές σε επιμορφωτικές δράσεις και ημερίδες υπό την αιγίδα της HELMEPA, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε επιπρόσθετα εκπαιδευτικά διαδικτυακά σεμινάρια, μαθήματα προσομοιωτών γεφυρών, περιβαλλοντικές εκστρατείες και λοιπές δράσεις.

Με τη συμβολή της κας Πηνελόπης Τσουκαλά, Υπεύθυνης σπουδών της ειδικότητας Ναυτιλιακών και του κου Σπύρου Τρουμπέτα, Διευθυντή της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι παρακάτω δράσεις:

  • Επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας Ναυτιλίας, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της “HELMEPA” και παρακολούθηση του σεμιναρίου “Blue Generation Project” με εισηγητή τον κ. Ιάσονα Λαϊνά.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε παρουσίαση των Γαλάζιων Επαγγελμάτων και των κατευθυντηρίων «γραμμών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «Γαλάζια Ανάπτυξη».

  • Επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας Ναυτιλίας, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της “HELMEPA”, όπου οι σπουδαστές βρέθηκαν σε συνθήκες «ρεαλιστικής πλοήγησης» και διάφορων σεναρίων, μέσω του εξομοιωτή γέφυρας πλοίου, με την καθοδήγηση του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Captain Γεώργιου Τζιαγκίδη.
  • Συμμετοχή του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο συνέδριο του Blue Generation με θέμα «ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ στη ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ», που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, με στόχο την άμεση διασύνδεση και επαφή των νέων με επαγγελματίες της γαλάζιας οικονομίας, της εκπαίδευσης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχετικά με τη “HELMEPA”:

H “HELMEPA” (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1982 από Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικούς με την αποστολή «Να Σώσουμε τις Θάλασσες» και τη συλλογική επιθυμία για την εξάλειψη της θαλάσσιας ρύπανσης που δημιουργείται από τα πλοία. Σήμερα η “HELMEPA” έχει εξελιχθεί σε μια ανοιχτή, pro-active και συμμετοχική πλατφόρμα που καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση, την ανταλλαγή γνώσεων, τον εθελοντισμό και τη συλλογική δράση, παραμένοντας για πάνω από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων προσπαθειών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Στα μέλη της “HELMEPA” συγκαταλέγονται 2.229 πλοία όλων των τύπων, 308 ναυτιλιακές εταιρείες και οργανισμοί από τη ναυτιλιακή κοινότητα και όχι μόνο και περισσότεροι από 14.000 ναυτικοί.

Σπούδασε Ναυτιλιακά στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Facebook, Instagram, TikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!