Η βραβευμένη με Excellence Award, Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην AITExpo 2021

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση, Athens International Tourism Expo 2021, η οποία διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 25 έως 27 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, για 4η συνεχή χρονιά, ως αποκλειστικό εκπαιδευτικό χορηγό και βασικό διοργανωτή την Leaderexpo.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 25/11 και ώρα 16:00, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δ. Φραγκάκη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδος κ. Φ. Σπανό και τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, οι οποίοι συνεχάρησαν τους Οργανωτές της Έκθεσης για την άρτια διοργάνωση και την επιτυχία της μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον covid free και έδωσαν έμφαση στη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού.

 

Αναμνηστική φωτογραφία: (από αριστερά) Σπουδαστές της Σχολής Τουρισμού & Επισιτισμού, κα. Μαντώ Ντέρου, Director of Tourism & Culinary Arts, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης, Ιδρυτής της Leaderexpo, κα. Δήμητρα Κουκάκη, Tourism Department Coordinator και η κα. Αλεξάνδρα Καρανταλή, CEO του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

 

Επίσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφθηκε την έκθεση και στην συνέντευξη τύπου τόνισε, “Σήμερα επισκέφθηκα μία έκθεση που διαφέρει από όλες τις άλλες διότι φέρνει σε άμεση επαφή τον εκθέτη με άλλους επαγγελματίες του κλάδου για να επιτύχουν τον στόχο τους.”

Ο εισερχόμενος τουρισμός, κύριος στόχος της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 110 Hosted Buyers από 38 χώρες που συμμετείχαν σε 2.850 πολύ επιτυχημένα B2B meetings με τους εκθέτες.

Πολλοί Buyers ήρθαν στην έκθεση με έτοιμα πολλά και σημαντικά προγράμματα τουρισμού για την Ελλάδα για το 2022 και στις συναντήσεις τους με τους εκθέτες κλείστηκαν άμεσα πολλές νέες συνεργασίες ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Μεγάλο επίσης ήταν το ενδιαφέρον από τους 3.000 επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης που συναντήθηκαν με τους εκθέτες για νέες συνεργασίες.

 

Στιγμιότυπα από τον συνεδριακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου

 

Το School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στήριξε έμπρακτα τον Τουρισμό και φέτος, σε μια από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κλάδο του τουρισμού, με περισσότερους από 350 εκθέτες και 110 κορυφαίους διεθνείς Hosted Buyers από 50 και πλέον χώρες. Οι ταλαντούχοι σπουδαστές των ειδικοτήτων της Σχολής Τουρισμού & Επισιτισμού έδωσαν δυναμικό παρόν, στελεχώνοντας με τον καλύτερο τρόπο και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, δίνοντας το δικό τους στίγμα μέσα από την άρτια εξυπηρέτηση. Υπεύθυνη για την συνολική παρουσία της Σχολής Τουρισμού & Επισιτισμού, ήταν η κ. Μαντώ Ντέρου, Διευθύντρια του School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Οι καταρτισμένοι και φιλόδοξοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχαν στη διοργάνωση της έκθεσης, επανδρώνοντας όλα τα λειτουργικά τμήματά της, όπως Υποδοχή και Κέντρο Εγγραφών, B2B και Συνέδρια και όλα τα τμήματα εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Επιπλέον, οι σπουδαστές γαστρονομίας επιμελήθηκαν το φαγητό όλων των Hosted Buyers, με μενού εμπνευσμένο από την Ελληνική κουζίνα.

 

Οι σπουδάστριες του Τομέα Τουρισμού και το εκθεσιακό περίπτερο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Ζάππειο Μέγαρο

 

Γευστικές Εκπλήξεις!

Όλα τα «φώτα του τουρισμού» στράφηκαν στην Ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., τα οποία αποτέλεσαν τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι Καθηγητές και Σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα μενού που απογειώνει την Ελληνική γαστρονομία! Υπεύθυνος για την συνολική προετοιμασία των γευμάτων ήταν ο Chef, κ. Γιώργος Καζαντζής, Head of Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Φέτος, λόγω των πρωτοκόλλων του Covid-19, όλα τα γεύματα σερβιρίστηκαν από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, σε ατομικές craft συσκευασίες μιας χρήσης. Στα lunch boxes οι 100 Hosted Buyers είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αμιγώς ελληνικές συνταγές, και τις 3 ημέρες της έκθεσης.

Μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε μοναδικές συνταγές όπως παστίτσιο, σουβλάκι κοτόπουλο με πιτάκια, αλλά και σουτζουκάκια με πατάτες. Για την τέλεια veggie επιλογή, υπήρχε μπριάμ και κρύα σαλάτα ζυμαρικών με πέστο βασιλικού και ντομάτα. Και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το πιο δροσιστικό και λαχταριστό επιδόρπιο, mousse σοκολάτας!

 

Οι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού κατά τη διάρκεια προσφοράς των lunch boxes στους Hosted Buyers

 

Σχετικά με την AITExpo 2021:

Η AITExpo 2021 πραγματοποιήθηκε στις 25 έως 27 Νοεμβρίου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η Έκθεση είχε αφιερωματικό χαρακτήρα, με βασικό πυρήνα της το σύνθημα «Η κληρονομιά της ιστορίας μας όχημα για τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού» και στόχευε, για μια ακόμη χρονιά, στην προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού τίμησε την Έκθεση με την Αιγίδα του. Ο ΕΟΤ, για ακόμα μια χρονιά, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής παρείχαν στην Έκθεση την πολύτιμη στήριξή τους.

Η Athens International Tourism Expo αποτελεί σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού. Οι οργανωμένες επιχειρήσεις τουρισμού που συμμετέχουν σαν Εκθέτες καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της αγοράς.

 

Σπούδασε στην Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ


Δες όλες τις φωτογραφίες από την AIT
Expo στo σχετικό album του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Facebook

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!