ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Ειδικότητες Ξενοδοχειακών, Τουριστικών, Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Αρτοποιίας

Σπούδασε επαγγέλματα Τουρισμού και επισιτισμού στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ ξεκινά η επιτυχία σου!
Σπούδασε με τους καλύτερους. Γίνε ο καλύτερος!

Let’s connect!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή κάλεσε μας στο 210 8225983

Ειδικότητες του ΙΕΚ Τουρισμού & Επισιτισμού

Σπούδασε στο ΙΕΚ Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επιλέγοντας ανάμεσα στις ειδικότητες: Ξενοδοχειακά, Τουριστικός Πράκτορας, Μαγειρική (CHEF), Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας.

Excellence Aword AITExpo 2019

Γιατί το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί την κορυφαία επιλογή!

50 Χρόνια Εμπειρίας
Εκπαιδευτική Αριστεία
Ισχυρή Διασύνδεση
Απόφοιτοι / Καριέρα

Commitment to Excellence!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση, ώστε οι απόφοιτοι να ανταποκριθούν με επιτυχία στο απαιτητικό περιβάλλον του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. Η Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού έχει τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας (Excellence Award) για την συνολική παρουσία και συμβολή της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (AITExpo). Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι πιστοποιημένο για την εφαρμογή ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2015) και για τη διασφάλιση ποιότητας (Quality Endorsement) από την Gatehouse Awards. Αποτελεί το μοναδικό ΙΙΕΚ βραβευμένο από την Ε.Ε. για την ποιότητα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, ενώ είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Κέντρων Εκπαιδευτικής Αριστείας (Centres Of Vocational Excellence – COVE).

Be a professional from day one!

Την εκπαίδευση και καθοδήγηση των σπουδαστών αναλαμβάνουν έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν πρακτικά όσα διδάσκονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, σε αίθουσες και εργαστήρια που αποτελούν προσομοίωση λειτουργικού τμήματος ξενοδοχειακών μονάδων (DELTA Hotel). Υλοποιούν projects σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες εργασίας (πχ. Food cost τμημάτων F&B, business revenues, event planning), αναπτύσσοντας σε μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές τους. Η εκπαίδευση ενισχύεται με την παρακολούθηση εξειδικευμένων θεματικών σεμιναρίων από καταξιωμένα στελέχη του χώρου. Η μεγάλη πρόκληση των σπουδαστών είναι η διοργάνωση της ετήσιας Διεθνούς ΄Εκθεσης Τουρισμού που απευθύνεται σε επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Η διοργάνωση και στελέχωση γίνεται εξ ολοκλήρου από τους σπουδαστές του Τομέα με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους. Τέλος, η συμμετοχή των σπουδαστών σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς και ημερίδες ολοκληρώνουν την άρτια προετοιμασία τους για τον επαγγελματικό στίβο.

Your network is your net worth!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία των σπουδαστών του με ποικίλες δράσεις και ενέργειες. Για το σκοπό αυτό, έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τους ομίλους HIT SA και AMADEUS HELLAS, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε συστήματα κρατήσεων και προγραμμάτων CRM, παρέχοντας στους σπουδαστές τα πλέον σύγχρονα λογισμικά και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Επίσης, έχει αναπτύξει συνεργασία με κορυφαίες επιχειρήσεις  στον τομέα του Τουρισμού και της Γαστρονομίας (GRECOTEL, ATLANTICA, COSTA NAVARINO, MARRIOTT, ALDEMAR, ZEUS Intl, TUI HELLAS, FRIESLAND CAMBINA,  DEBIC κ.α.), ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους προφίλ. Από το 1ο έτος σπουδών, όλοι οι σπουδαστές, έχουν τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω των Career Days που διεξάγονται κάθε χρόνο. Παράλληλα, το πρότυπο Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει στους σπουδαστές ελεύθερη πρόσβαση σε διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σεμινάρια, ημερίδες, διαδραστικά εργαστήρια) για την ενίσχυση των προσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους.

Welcome to the real world!

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχοντας αποκτήσει ισχυρό γνωστικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο και συλλέξει πλούσια βιωματική εμπειρία, διεκδικούν με επιτυχία τις πλέον εξέχουσες θέσεις στην αγορά εργασίας. Είναι γεγονός, ότι οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και την άριστη κατάρτισή τους, επιτυγχάνοντας 100% επαγγελματική αποκατάσταση. Οι απόφοιτοι  ανήκουν στη μεγάλη εκπαιδευτική και επαγγελματική οικογένεια της ΔΕΛΤΑ και ως μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στέκεται πάντοτε αρωγός στην επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του για την ηθική, επαγγελματική και υλική ενίσχυσή τους, καθώς και την προώθηση των ενδιαφερόντων και κοινών συμφερόντων τους.

Δωρεάν Παροχές

Πρόσθετες Παροχές & Εφόδια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει επιπρόσθετα επιχειρηματικά εφόδια σε όλους  τους σπουδαστές, ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπως εκμάθηση ξενων γλωσσών, ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και soft skills, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για την πληρέστερη κατάρτισή τους.

Ξένες Γλώσσες: Παρέχεται σε όλους τους σπουδαστές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ελεύθερη πρόσβαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών της επιλογής τους (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά).

Ψηφιακές Δεξιότητες: Παρέχεται επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στα μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για την Πιστοποίηση Γνώσεων Πληροφορικής και Χρήσης Η/Υ, συνολικής διάρκειας 44 ωρών. Οι διδακτικές ενότητες καλύπτουν πλήρως την προετοιμασία των σπουδαστών, για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις της επίσημης πιστοποίηση GLOBALCERT, για όσους το επιθυμούν. Η Πιστοποίηση αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται από τον δημόσιο τομέα, ενώ κρίνεται πολλές φορές απαραίτητη και απαιτητή από τον ιδιωτικό τομέα.

Προσωπικές/Επιχειρηματικές Δεξιότητες: Για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών και προσωπικών/επικοινωνιακών δεξιοτήτων των σπουδαστών, παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, προσφέροντας διδακτικές μονάδες, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Εξειδικευμένα Σεμινάρια/Διαλέξεις/Workshops: Τέλος, η εκπαιδευτική ύλη εμπλουτίζεται με πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων, διάλεξεων και workshops με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών που θα εξασφαλίσει την επαγγελματική τους επιτυχία.

Gatehouse Awards Iek-Delta

Αναγνωρισμένο Κρατικό Πτυχίο με Διεθνή Πιστοποίηση ειδικότητας Gatehouse Awards

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα Επιπέδου 5, με δυνατότητα Διεθνούς Πιστοποίησης Ειδικότητας.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων, GATEHOUSE AWARDS, παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας και το πτυχίο τους να έχει διεθνή ισχύ με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιούν την αξία των σπουδών τους, ώστε να ανταποκριθούν σε περιζήτητες εξειδικευμένες θέσεις του επαγγέλματός τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθηγητές

Μάθε από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του Τουρισμού και της Γαστρονομίας, ώστε να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες και να γίνεις εσύ ο επαγγελματίας που κάθε εργοδότης αναζητά!

Σπύρος Τρουμπέτας

Σπύρος Τρουμπέτας

Director, School of Tourism & Culinary Arts

O Σπύρος Τρουμπέτας είναι Οικονομολόγος και Director του School of Business & Communication του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική με υποτροφία αριστείας, ενώ το 2020 ανακηρύχθηκε υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με 17ετή εμπειρία στην τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση. Έχει διδάξει οικονομικά μαθήματα επί 13 συναπτά έτη στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (νυν Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχοντας παράλληλα σε πλήθος Ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΣΠΑ, Open Courses, Jean Monnet, ENIRISST+, Erasmus+) ως μέλος και συντονιστής ομάδων έργου.

Έχει εργαστεί ως διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων, οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος δημόσιων οργανισμών. Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια στο επιστημονικό πεδίο της χρηματοοικονομικής διοίκησης, ανάλυσης και αξιολόγησης επενδύσεων.

Γιώργος Καζαντζής

Γιώργος Καζαντζής

Head of Culinary Arts - Chef

O Chef Γιώργος Καζαντζής είναι Head of Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά και έχει σπουδάσει Μαγειρική στο Georgian College of Canada. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ένα από τα καλύτερα Fine Dining εστιατόρια του Τορόντο, The Ossawippi Express. Έχει διατελέσει επιλεγμένος των Junior Chefs στο Chef Club του Καναδά.
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια Οινολογίας, Bartending, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ι HACCP, Εφαρμοσμένο HACCP Επιπέδου 2, ISO 22000 & HACCP, ISO 14001 & ISO 9001, Διεθνή Κουζίνα, Tεχνικές Sous Vide (Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος) κ.α.
Είναι εισηγητής σε πολλά σεμινάρια Μαγειρικής και έχει εξειδίκευση στις Τεχνικές Φιλεταρίσματος Ψαριών και στη Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα.
Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chef de Partie στα Εστιατόρια Διόνυσος και Casa di Pasta, Sous Chef στο εστιατόριο Silver Star, Chef στα εστιατόρια La Pasteria, Head Chef στο τμήμα δεξιώσεων του Διόνυσος.
Αγαπημένο του motto: “If it smells good, eat it!”

Δήμητρα Κουκάκη

Δήμητρα Κουκάκη

Head Instructor in Hospitality & Tourism Management

Η Δήμητρα Κουκάκη είναι Head Instructor in Hotel Operations στο School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι πιστοποιημένη Καθηγήτρια Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και International Hospitality Expert με πολυετή διεθνή επαγγελματική πείρα σε Ελβετία, Κύπρο και Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και της DCT International Hotel & Tourism Management School της Ελβετίας.

Έχοντας αναπτύξει πολλές δεξιότητες όπως οι καλές διαπροσωπικές – εξατομικευμένες σχέσεις, η πελατοκεντρική φιλοσοφία, η αναλυτική σκέψη, η άμεση λήψη αποφάσεων σε συνδυασμό με τη μεθοδικότητα και την οργανωτικότητα, διακρίνεται για τη δυναμική της προσφορά στον κλάδο της εκπαίδευσης. Διαθέτει εκτενή εμπειρία σε Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις πέντε αστέρων. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των επαγγελματικών ικανοτήτων όπως η αποτελεσματική επικοινωνία και η εξυπηρέτηση πελατών, η ομαδική εργασία και η ηγεσία, βοηθά στην επίτευξη των στόχων της ούτως ώστε οι σπουδαστές να αποκτήσουν επαγγελματική συμπεριφορά και σωστή ξενοδοχειακή παιδεία.

Παναγιώτης Λυκόγιαννης

Παναγιώτης Λυκόγιαννης

Instructor in Hospitality & Tourism Management

Ο Παναγιώτης Λυκόγιαννης είναι καθηγητής Διοίκησης & Τουρισμού στο School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Διδάσκει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Τουρισμού σε διάφορες ειδικότητες. Έχει σπουδάσει Οικονομολόγος – Περιφερειολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ναυτιλία, Μεταφορές & Διεθνές Εμπόριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνεχίζει ως υποψήφιος διδάκτωρ στο γνωστικό αντικείμενο του Μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, εργάζεται στην εταιρεία Galanis Sports Data στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας αθλητικών πληροφοριών. Κατά το παρελθόν, εργάστηκε ως βοηθός διδασκαλίας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο «Customer Satisfaction in Greek Postal Services».

Λένα Μουράτογλου

Λένα Μουράτογλου

Instructor in Hospitality & Tourism Management

Η Λένα Μουράτογλου είναι Instructor in Hospitality and Communication της Σχολής Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου ενώ ταυτόχρονα έχει αποκτήσει πιστοποιήσεις στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τον Πολιτιστικό Τουρισμό, την Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει εργαστεί σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στα τμήματα Bar, Εστιατορίου, Προμηθειών, Front Office και στη συνέχεια στο Reservations and Sales Department Τουριστικών Γραφείων. Παράλληλα, είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στην Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση κατα την τελευταία δεκαετία, έχει συγγραφικό έργο που αφορά τα θέματα εξετάσεων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ ενώ συμμετέχει και στις εξετάσεις πιστοποίησης ως εξετάστρια. Αγαπημένο της motto: “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

Συνεργασίες

ATLANTICA-HOTELS-RESORTS
SANI-RESORT-IEKDELTA
GRECOTEL-HOTELS-RESORTS
Amadeus-Hellas-SA
Debic-IEKDELTA
FrieslandCampina-Hellas-IEKDELTA
HOSPITALITY-INTEGRATED-TECHNOLOGIES
ΗΛΙΟΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
MARRIOTT-BONVOY-IEKDELTA