VOUCHER - 600 - ΕΥΡΩ

Ενημέρωση από τη Διοίκηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Η Κυβέρνηση, στις 22 Απριλίου 2020, απέσυρε τα voucher τηλεκπαίδευσης μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.
Οι Σχολές Δέλτα Αθήνας Εκπαιδευτική ΑΕ, προσηλωμένες στον εκπαιδευτικό σκοπό τους, με διαφάνεια και νομιμότητα, πληρώντας όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 (Αριθ. πρωτ.: 286/2.4.2020), επέλεξαν εντός προθεσμίας 48ωρών το πλέον ορθό σχήμα Ολοκληρωμένου Συστήματος Τηλεκατάρισης ΆΠΟΨΗ (στην οποία ανήκει το εκπαιδευτικό υλικό) και Φορέα Πιστοποίησης ACTA, με στόχο την άμεση, αξιόπιστη και ποιοτική εκτέλεση του έργου για την καλή εξυπηρέτηση των δικαιούχων, χωρίς να φέρουν ουδεμία ευθύνη για τον εν γένει σχεδιασμό και την κατάληξη του Προγράμματος.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τα Αρμόδια Υπουργεία, σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας.

Οι Σχολές Δέλτα Εκπαιδευτική Α.Ε. εξασφαλίζουν την άμεση και αξιόπιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας για το επίδομα Ελ. Επαγγελματιών voucher – 600.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ως Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) από τον ΕΟΠΠΕΠ, προετοιμάζει για την Επιταγή Κατάρτισης | Training Voucher 600 προς Επιστήμονες – Ελεύθερους Επαγγελματίες πληττόμενους από τον COVID-19, προερχόμενους από 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους. Αντικείμενο του προγράμματος για το Voucher 600 προς Επιστήμονες – Ελεύθερους Επαγγελματίες, αποτελεί η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και ο ψηφιακός τους μετασχηματισμός στον αντίστοιχο κλάδο.

Για να λάβετε το επίδομα Voucher 600 ευρώ επαγγελματικής επιδότησης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την ένταξή σας στο αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

ΑΙΤΗΣΗ Voucher – 600 ΕΥΡΩ – Συμμετοχή στο Πρόγραμμα

  Επίδομα – Voucher – Τρόπος καταβολής

  Το εκπαιδευτικό επίδομα voucher – 600 για την παρακολούθηση θα είναι ύψους 600 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, με την είσοδο στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης και με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το ποσό του voucher, που αφορά αποκλειστικά τους επιστήμονες, θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο, χωρίς παρακρατήσεις ή επιβαρύνσεις.

  Voucher  – 600 – Επιστημόνων & Ελεύθερων Επαγγελματιών 2020

  Οι Επιλέξιμοι κλάδοι/επαγγέλματα που μπορούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα – 600 ευρώ μέσω voucher είναι οι ακόλουθοι:

  • Δικηγόροι (ανεξάρτητοι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή)
  • Γιατροί (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
  • Μηχανικοί / Αρχιτέκτονες
  • Οικονομολόγοι /Λογιστές
  • Εκπαιδευτικοί
  • Ερευνητές

  Αντικείμενα Τηλεκατάρτισης 

  1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)
  2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί
  3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία
  4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου
  5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη
  6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)
  7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία
  8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον
  9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας
  10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές

  Η Δράση του προγράμματος  

  Η δράση του προγράμματος 600 – Voucher – Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία του COVID-19 περιλαμβάνει:

  • Υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, βασισμένο σε σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους. Το περιεχόμενο του θεωρητικού μέρους του Προγράμματος τηλεκατάρτισης για το voucher 600 είναι ξεχωριστό για καθένα από τα αντικείμενα κατάρτισης.
  • Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ανωτέρω προγράμματος voucher 600 επαγγελματικής κατάρτισης.

  Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες από το voucher 600. Η δράση του voucher θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το φυσικό αντικείμενό της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.05.2020

  Για να λάβετε άμεσα πληροφορίες για τις απαραίτητες διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα voucher 600, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα πιο πάνω και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

  επιδομα 600 voucher

  Δείτε όλα τα προγράμματα του Πιστοποιημένου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

  ΑΙΤΗΣΗ – VOUCHER – Συχνές Ερωτήσεις – FAQs

  1. Ανήκω σε επιλέξιμη κατηγορία του voucher 600;

  Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν όλοι οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας κατά την στις 20.3.2020:
  • δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
  • μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
  • οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
  • εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
  • ιατροί όλων των ειδικοτήτων
  • ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.
  Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν ορισθεί βάσει ΚΑΔ σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εάν έχουν συμμετάσχει σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

  2. Γιατί να επιλέξω τις Σχολές Δέλτα;

  Οι Σχολές Δέλτα Εκπαιδευτική Α.Ε. με 50 χρόνια εμπειρία στον κλάδο της εκπαίδευσης και η σύζευξή τους με τους πλέον έγκυρους Φορείς Τηλεκατάρτισης και Πιστοποίησης, εξασφαλίζουν την άμεση και αξιόπιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο συνδυασμός του σχεδόν μισού αιώνα εμπειρίας και της συνεχούς εξέλιξης και καινοτομίας καθώς και η υλοποίηση εκατοντάδων δράσεων κατάρτισης σε συνεργασία με τους πιο αξιόπιστους φορείς, τις καθιστούν το ιδανικό σημείο εκκίνησης για την ένταξή σου στο πρόγραμμα voucher 600.

  3. Έχω κάποια οικονομική υποχρέωση για την παρακολούθηση του προγράμματος και την πιστοποίηση voucher 600;

  Όχι, η συμμετοχή στο πρόγραμμα και όλο το εκπαιδευτικό υλικό ανά ειδικότητα τηλεκατάρτισης, παρέχεται δωρεάν στους ωφελούμενους.

  4. Πώς κάνω την αίτηση μου στο voucher – 600;

  Ως ωφελούμενος, μπορείς να κάνεις μόνος σου την αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ και στη συνέχεια να μας στείλεις τον κωδικό ΚΑΥΑΣ στο voucher600@iekdelta.gr ώστε να ενεργοποιηθεί η επιταγή (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α) ή να μας εξουσιοδοτήσεις ώστε να κάνουμε εμείς όλα τα βήματα ενεργοποίησης της επιταγής σου (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β).

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α – ο ωφελούμενος μπορεί να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:
  Ι. Να συμπληρώσει και να υποβάλει ο ίδιος σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου,
  κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ), τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής». Εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερόμενων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής. Σημειώνεται ότι η «Ηλεκτρονική Αίτηση συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr).
  ΙΙ. Να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.
  ΙΙΙ. Να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
  IV. Να επιλέξει το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμεί μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων.
  V. Να διαφυλάξει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της. Ο κωδικός ΚΑΥΑΣ είναι αυστηρά προσωπικός και μοναδικός για κάθε αίτηση συμμετοχής, χορηγείται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με την υποβολή της, αποτελεί το αποδεικτικό της υποβολής της και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του
  αιτούντος σε όλα τα έγγραφα (Μητρώα, πίνακες, επιταγή κατάρτισης, κ.ά.) που δημοσιεύονται στο πλαίσιο της παρούσας.
  VI. Να μας αποστείλει μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση voucher600@iekdelta.gr την εκτύπωση του συστήματος που έλαβε μετά την υποβολή της αίτησης  στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.


  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ B ο ωφελούμενος μπορεί:
  Nα εξουσιοδοτήσει μέσω τυποποιημένης εξουσιοδότησης, απευθείας τις Σχολές Δέλτα Εκπαιδευτική Α.Ε., προκειμένου, αντί του ιδίου του παρέχοντα την εξουσιοδότηση, κατ’ εντολή και για λογαριασμό του να πράξουν τα εξής:
  Α) Να συμπληρώσουν στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ), με τη χρήση των κωδικών taxisnet που ο ίδιος ο πάροχος κατάρτισης διαθέτει ως επιχείρηση, τα ακόλουθα στοιχεία του ωφελούμενου:
  I. το ΑΦΜ του ωφελουμένου, το επώνυμο, το όνομα και το κύριο ΚΑΔ που είναι ήδη ενταγμένος. Το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης θα αναλαμβάνει τη διασταύρωση των στοιχείων.
  II. τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζας), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.
  III. τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
  IV. Να υποβάλλουν το αντικείμενο κατάρτισης που ο ωφελούμενος επιθυμεί μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων.
  V. Να διαφυλάξουν το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής του, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ), καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της, κατά τα ως άνω αναφερόμενα.
  Β) Να χρησιμοποιήσουν τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ) προκειμένου να προβούν απευθείας στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης.

  5. Χρειάζεται να πάρω την Πιστοποίηση Δεξιοτήτων ώστε να μου καταβληθεί το voucher 600;

  Η συμμετοχή των ωφελουμένων στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι προαιρετική. Ο πάροχος κατάρτισης έχει υποχρέωση να διασφαλίσει και να διευκολύνει τη συμμετοχή των ωφελουμένων στις εξετάσεις πιστοποίησης. Οι εξετάσεις αυτές θα επαναληφθούν υποχρεωτικά μία φορά (επανεξέταση) σε περίπτωση αποτυχίας ή αδυναμίας συμμετοχής των ωφελουμένων κατά την πρώτη εξέταση. Ο ωφελούμενος στην περίπτωση αποτυχίας επανεξετάζεται για μία επιπλέον φορά, εφόσον το επιθυμεί. Οι εξετάσεις πιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των επανεξετάσεων πιστοποίησης, θα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης και το αργότερο έως την 31/5/2020. Οι επανεξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργούνται εντός τριών (3) ημερών από την προηγούμενη εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, στους ωφελούμενους της Δράσης voucher 600 καταβάλλεται το εκπαιδευτικό επίδομα, ανεξαρτήτως της συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων και ανεξαρτήτως της επιτυχίας τους σ΄αυτές. 

  6. ΠΛΗΡΩΜΗ VOUCHER. Πότε θα λάβω το επίδομα των 600 ευρώ;

  Το εκπαιδευτικό επίδομα καταβάλλεται τμηματικά σε δύο δόσεις ως ακολούθως: α) Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη εφόσον έχει γίνει η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης του ωφελούμενου, η οποία συνιστά την είσοδό του στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, καταβάλεται η πρώτη δόση του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€ και β) Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 100 διδακτικών ωρών, οποία με τη σειρά της πρέπει να γίνει έως το τέλος Μαΐου, καταβάλλεται η δεύτερη δόση του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 200€. 

  7. Πώς θα λάβω το επίδομα του voucher 600;

  Το επίδομα θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε καταρτιζόμενος έχει δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο με ευθύνη του και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος. Το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. 

  8. Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση της τηλεκατάρτισης;

  Ο κάθε ωφελούμενος υποχρεούται να επιλέξει ένα αντικείμενο κατάρτισης κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής του στη Δράση. Ο ωφελούμενος υποχρεούται να υλοποιήσει τον πλήρη κύκλο του προγράμματος τηλεκατάρτισης, διάρκειας 100 διδακτικών ωρών. Η κάθε διδακτική ώρα έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον σαράντα (40) λεπτά. Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης άρχεται το αργότερο την 20η /4/2020 με την υποχρεωτική διαβίβαση των κωδικών πρόσβασης στο Ο.Σ.Τ.Κ. από πλευράς παρόχου κατάρτισης προς τους ωφελούμενους, των οποίων οι επιταγές κατάρτισης έχουν ενεργοποιηθεί και ολοκληρώνεται το αργότερο έως και την 30η/4/2020.

  Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή θα μπορεί να λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, σε ώρα και τόπο της απολύτου επιλογής του ωφελούμενου. Η μη ολοκλήρωση των ανωτέρω διδακτικών ωρών στο σύνολό τους επιφέρει τη μη καταβολή της δεύτερης δόσης του εκπαιδευτικού επιδόματός του, ύψους 200€.

  ΑΙΤΗΣΗ VOUCHER – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

  Παράταση των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων για το επίδομα Voucher – 600 ευρώ αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας.
  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων με την διαδικασία Α λήγει την Τετάρτη 22/04/2020 23:59.
  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ωφελούμενων με την διαδικασία Β λήγει το Σάββατο 25/04/2020 και ώρα 15:00.
  Οι ωφελούμενοι πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή κατάρτισης το αργότερο μέχρι το Σάββατο  25/4/2020.

  Ολοκληρώστε εύκολα και έγκαιρα την αίτηση σας συμπληρώνοντας την παραπάνω φόρμα.

  ΑΙΤΗΣΗ VOUCHER – 600 ΕΥΡΩ