Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετέχει ενεργά στη Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: “Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων κατά την πρακτική άσκηση, με την χρήση τεχνικών παιχνιδοποίησης και την καθοδήγηση μέντορα”.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 15:00-17:00, θα πραγματοποιηθεί  δωρεάν διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων κατά την πρακτική άσκηση, με την χρήση τεχνικών παιχνιδοποίησης και την καθοδήγηση ενός μέντορα», με διοργανώτρια εταιρία την IDEC AE.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα συμμετάσχει ως στρατηγικός εταίρος και θα εκπροσωπηθεί από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ν. Κιούση, Διευθυντή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

 

 

Η ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) είναι ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα συζήτησης στην σημερινή εποχή.

  • Τι είναι όμως οι ήπιες δεξιότητες και γιατί είναι σημαντικές;
  • Μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί και να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες;
  • Ποιος είναι ο “καλύτερος” τρόπος ανάπτυξης αυτών των δεξιοτήτων;

Η IDEC AE ως διοργανώτρια εταιρία της Ημερίδας, στοχεύει να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, απευθυνόμενη σε εκπαιδευτές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και σε εκπροσώπους επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης και μαθητείας.

 

 

Στόχος της διαδικτυακής ημερίδας:

Στόχος της ημερίδας είναι να τονίσει την αξία των ήπιων δεξιοτήτων, αλλά και να παρουσιάσει τεχνικές και μεθόδους για την ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων των σπουδαστών κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης/μαθητείας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο του μέντορα, αλλά και στη χρήση τεχνικών παιχνιδοποίησης κατά την πρακτική άσκηση.

Η διαδικατυακή ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ DESSA, το οποίο έχει αναπτύξει ένα μοντέλο μαθητείας/πρακτικής άσκησης με σκοπό την απόκτηση ήπιων δεξιοτήτων για σπουδαστές ΕΕΚ, μέσω της καθοδήγησης ενός μέντορα.

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή ημερίδα είναι δωρεάν, απαιτείται όμως προεγγραφή. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για εγγραφή στην ημερίδα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης. 

 

Δες όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχουν ενεργά οι Σχολές ΔΕΛΤΑ

Περισσότερες πληροφορίες για την Διαδικτυακή Ημερίδα της IDEC ΑΕ

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!