Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετέχει ενεργά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Carcraft!

Το Carcraft είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι προσομοίωσης βασισμένο στο Minecraft, όπου οι σπουδαστές που παρακολουθούν μαθήματα μηχανικών αυτοκινήτων θα ξεπεράσουν τις προκλήσεις που προτείνονται από το παιχνίδι και τον δάσκαλό τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει τους μαθητές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους όταν δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα. Αποτελεί μία καινοτόμο προσέγγιση στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πρωτοφανείς ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

 

 

Το Carcraft είναι ένα εργαλείο για όλους στον τομέα της ΕΕΚ και απευθύνεται σε:

  • Φοιτητές
  • Δασκάλους
  • Εκπαιδευτές

Aν είστε φοιτητής ΕΕΚ:

Θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις ρύθμισης αυτοκινήτου ειδικά σχεδιασμένες για μηχανικούς αυτοκινήτων. Θα πρέπει να εντοπίσετε προβλήματα, να φτιάξετε το δικό σας κορυφαίο μοντέλο αυτοκίνητο και να αποτρέψετε κάθε πιθανή καταστροφή αποκτώντας τόσο θεωρητική όσο και πρακτική γνώση για τις σπουδές σας.

Αν είστε δάσκαλος ΕΕK:

Αφήστε το Carcraft να μετατρέψει την τάξη σας σε μια διαδραστική χαρούμενη εμπειρία που εκμεταλλεύεται τα καινοτόμα ψηφιακά μας εργαλεία. Κινητοποιήστε τους μαθητές και βοηθήστε τους να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη, ακόμη και εικονικά μέσα από μια εμπειρία παιχνιδιού.

 

Το Carcraft παρέχει σχέδια μαθημάτων και ένα εγχειρίδιο παιχνιδιού ώστε να  βοηθήσει και να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες στα επιμέρους εργαλεία. Επίσης οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια για να αποκτήσουν μια πρώτη πρακτική εμπειρία με το παιχνίδι, εντελώς δωρεάν!

Το πρόγραμμα Carcraft εντάσσεται στο πρόγραµµα Erasmus+ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 6 οργανισμοί που προέρχονται από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Αγγλία, Ουγγαρία, Κύπρος, Ολλανδία).

 

 

 

Στόχος του προγράμματος Carcraft είναι:

Η ανάπτυξη ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού οικοσυστήματος υψηλής απόδοσης δημιουργώντας ψηφιακά ικανούς και σίγουρους για τον εαυτό τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικό προσωπικό που προσφέρει:

  • Υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό περιεχόμενο τελευταίας τεχνολογίας.
  • Φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία και πλατφόρμες που σέβονται τα πιο αυστηρά πρότυπα απορρήτου και δεοντολογίας.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα Carcraft:

Το Erasmus+ έργο Carcraft είναι ένα καινοτόμο παιδαγωγικό εργαλείο, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι προσομοίωσης βασισμένο στο Minecraft για σπουδαστές μηχανικών αυτοκινήτων. Το Carcraft είναι μία καινοτόμος προσέγγιση στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, που γεννήθηκε μετά από την επίπτωση που είχαν τα lockdown της πανδημίας COVID στην εκπαίδευση. Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2020-1-UK01-KA226-VET-094527.

 

Δες όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχουν ενεργά οι Σχολές ΔΕΛΤΑ

Περισσότερες πληροφορίες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Carcraft

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!