Στις 8/11/2022 οι ανερχόμενοι Τουριστικοί Πράκτορες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πραγματοποίησαν το Athens Walking Tour, μια ημερήσια τουριστική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι ίδιοι!

Το Athens Walking Tour είχε διάρκεια 3 ώρες και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Άννας Ντόλου του Τομέα Τουρισμού.

Οι σπουδαστές συναντήθηκαν στο Σύνταγμα στις 8:40 από όπου και ξεκίνησε η διαδρομή. Κατά την περιήγησή τους πέρασαν από το Μνημείο του Στρατιώτη, το Ζάππειο Μέγαρο, την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, την Ακρόπολη, την συνοικία της Πλάκας, με τελική στάση την πλατεία Μοναστηρακίου. Παρακολούθησαν επίσης την εικαστική έκθεση επαυξημένης πραγματικότητας «Seeing the Invisible» η οποία παρουσιάζεται στον Εθνικό Κήπο από τον Οκτώβριο 2022 και θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

 

 

Μέσα από αυτή την δράση, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν οι ίδιοι κατά πόσο είναι πραγματοποιήσιμο το Tour που σχεδίασαν καθώς και να καταγράψουν τυχόν δυσκολίες και προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν κατά την διάρκεια παρόμοιων τουριστικών δραστηριοτήτων. Ακόμα, απέκτησαν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε πολλά ιστορικά αξιοθέατα της Αθήνας, που σίγουρα θα αποτελέσει απαραίτητο εφόδιο για την μετέπειτα καριέρα τους στον κλάδο του Τουρισμού.

Ως αποτέλεσμα, η επόμενη «φουρνιά» Τουριστικών Πρακτόρων θα μπορεί στο μέλλον να σχεδιάζει και να προγραμματίζει εκδρομές και τουριστικά πακέτα με μεγαλύτερη ακρίβεια, λαμβάνοντας υπόψη τους περισσότερους παράγοντες που επηρεάζουν τους καταναλωτές τουρίστες!

Γίνε ένας καταξιωμένος Τουριστικός Πράκτορας στη βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!