Τι κάνει ένας απόφοιτος Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο συνεργείο οχημάτων Porsche Center Hellas;

Έχοντας εξασφαλίσει τη θέση του στην αγορά εργασίας μέσω της πλατφόρμας εύρεσης εργασίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ www.deltajobs.gr, ο Γιάννης Μαυρίκας μας μιλάει για την επαγγελματική του πορεία ως μηχανικός οχημάτων υψηλής απόδοσης, καθώς και για τις αξέχαστες στιγμές από τις σπουδές του στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

> Ας συστηθούμε…

Είμαι ο Γιάννης Μαυρίκας, είμαι 27 ετών και είμαι απόφοιτος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ της Σχολής Μηχανολογίας, στην ειδικότητα Μηχανοτρονικής.

> Γιατί επέλεξες το επάγγελμα του μηχανικού αυτοκινήτων;

Μου άρεσαν τα αυτοκίνητα από πολύ μικρός, μου άρεσε να οδηγώ, μου άρεσε να κατασκευάζω, ειδικά όταν είχα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα. Είχα αρκετές εμπειρίες με καρτ και ήθελα να κάνω και το χόμπι μου επάγγελμα, αφού τα οχήματα μου άρεσαν πάρα πολύ.

> Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που κατάφερες να ξεπεράσεις;

Πρέπει να συνδυάζω τη δουλειά μου και τη σχολή μου ταυτόχρονα, καθώς δεν είμαι από την Αθήνα, όπου σπούδασα. Ήταν λίγο δύσκολο για μένα αυτό. Με σωστό πρόγραμμα κατάφερα να φέρω εις πέρας τις σπουδές μου, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός μου.

 

> Ποιες γνώσεις και δεξιότητες σου έχουν φανεί πιο πολύτιμες;

Ένα από τα πράγματα που μας έμαθαν οι καθηγητές μας είναι η διαχείριση των πελατών σε σχέση με το χρόνο, το πόσο απαιτητικοί είναι και πώς πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε, έτσι ώστε να είμαστε και εμείς σωστοί απέναντί τους.

> Ποιες προκλήσεις παρουσιάζουν για ένα μηχανικό τα οχήματα υψηλών επιδόσεων της Porsche;

Έχουμε να κάνουμε με ακριβά ανταλλακτικά, ακριβά πράγματα. Ακόμα και δυο φρένα να πας να αλλάξεις, όταν η δισκόπλακα είναι κεραμική και κοστίζει 6.000 με 8.000€, πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή, να μην χτυπηθεί.

> Αγαπημένη ανάμνηση από τις σπουδές σου;

Τότε που σκάσαμε έναν αερόσακο. Δεν είχα ξαναδεί πώς ανοίγει ένας αερόσακος σε πραγματικό χρόνο. Τρομερή εμπειρία, δεν το είχα ξαναδεί. Είναι πολλές οι αναμνήσεις και κυρίως είναι πίσω από το όνομα κ. Καλτσάς, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο! Ο άνθρωπος αυτός έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να μεταδίδει γνώση στους μαθητές του κι ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Σαν ανάμνηση από το ΙΕΚ κρατάω αυτόν, τις γνώσεις που μας μετέφερε, ο τρόπος που το έκανε και το πώς πέρασαν αυτές οι δύο χρονιές.

> Μία συμβουλή για κάποιον που ξεκινάει τώρα τις σπουδές του;

Πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ, πρέπει να σου αρέσει όλο αυτό, να ακούς τι σου λένε οι καθηγητές σου και να αφομοιώνεις τα πάντα, γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να πας μπροστά.

> ΕΔΩ Μαζί…

Διευρύνουμε τις γνώσεις μας!

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του, εκφράζοντας κατά την επαγγελματική τους πορεία το υψηλό επίπεδο γνώσης και κατάρτισης, τον επαγγελματισμό και τις αξίες που αποκόμισαν από τη σπουδαστική τους πορεία.

Προσκαλούμε τους αποφοίτους μας να επανασυνδεθούν και να γίνουν ξανά μέρος της κοινότητας της ΔΕΛΤΑ, στο Σύλλογο Αποφοίτων ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Σπούδασε Τεχνικός Μηχανοτρονικής στην 1η Σχολή Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας στην Ελλάδα!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Facebook, Instagram, TikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!