Οι σπουδαστές Προπονητικής και Διαιτολογίας – Διατροφής της Σχολής Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρακολούθησαν το εξειδικευμένο σεμινάριο με τίτλο: “Nutrition and Supplementation in sports”, με εισηγητές του καθηγητές κ. Μπαλή Νίκο και κ. Τοντισάκη Πάνο.

Στο σεμινάριο αναλύθηκε η σημασία και η βαρύτητα της καθημερινής διατροφής ενός αθλητή σε συνδυασμό με τη λήψη ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του.

 

 

Το αθλητικό διαιτολόγιο θα πρέπει να προσαρμόζεται κατάλληλα στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε αθλητή/αθλήτριας και να εξυπηρετεί:

  • Τη συνεχή προμήθεια / αναπλήρωση του οργανισμού με την απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να διατηρείται σταθερή η απόδοση σε προπονήσεις και αγώνες.
  • Τη διατήρηση ευνοϊκού σωματικού βάρους.
  • Να προλαμβάνει, καθυστερεί ή/και μειώνει σε σημαντικό βαθμό τη μυϊκή καταπόνηση / κόπωση, μειώνοντας έμμεσα τον κίνδυνο κακώσεων και τραυματισμών.
  • Τον φυσιολογικό ρυθμό ανάπτυξης.
  • Να προστατεύει από λοιμώξεις, υποστηρίζοντας σε καθοριστικό βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Να συμβάλλει καθοριστικά στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

Σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες του τρόπου ζωής και σίτισης των αθλητών / αθλητριών, χωρίς την προσθήκη ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής, το αθλητικό διαιτολόγιο πολύ δύσκολα θα είναι σε θέση από μόνο του να καλύψει τα συγκεκριμένα κριτήρια θρεπτικής επάρκειας.

Ο χρόνος λήψης των συμπληρωμάτων διατροφής, ο χρόνος δράσης και απορρόφησής τους από τον οργανισμό, καθώς και η μορφή του σκευάσματος, αποτελούν βασικά κριτήρια για την ορθή επιλογή συμπληρώματος διατροφής.

Σπούδασε Προπονητής ΑθλημάτωνΣτέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας στη διακεκριμένη Σχολή Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!