Την Παρασκευή 17/02, οι σπουδάστριες της ειδικότητας Ονυχοπλαστικής, Ποδολογίας & Καλλωπισμού Νυχιών παρακολούθησαν ένα διαδραστικό workshop στο πλαίσιο του μαθήματος της Χρωματολογίας.

Κατά την έναρξη του workshop, η υπεύθυνη καθηγήτρια, κα. Τσιμιδάκη Ναταλία, κάλυψε το θεωρητικό υπόβαθρο του μαθήματος.

Αναλυτικότερα, οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις βασικές αρχές της θεωρίας των χρωμάτων: τον τροχό των χρωμάτων, τη χρωματική αρμονία, τους τόνους και τις αποχρώσεις, καθώς και τα βασικά και δευτερεύοντα χρώματα.

 

 

Στη συνέχεια, δημιούργησαν ποικίλες αποχρώσεις και ζωγραφιές, χρησιμοποιώντας λαδομπογιές και θέτοντας σε εφαρμογή τις γνώσεις που αποκόμισαν αναφορικά με τους χρωματικούς συνδυασμούς και τις αποχρώσεις.

Ένας ανερχόμενος nail artist είναι απαραίτητο να είναι εξοικειωμένος με την επιστήμη της χρωματολογίας, προκειμένου να αναγνωρίζει και να συνδυάζει τις σωστές αποχρώσεις και κατ’ επέκταση να δημιουργεί ένα συνοχικό αποτέλεσμα που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Τόσο στην τέχνη του nail-art όσο και στην τέχνη του make-up, η γνώση του τροχού των χρωμάτων, δηλαδή ποια αποτελούν πρωτεύοντα, δευτερεύοντα και τριτεύοντα χρώματα, καθώς και ποια χρώματα είναι συμπληρωματικά μεταξύ τους, είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνεται σωστός συνδυασμός χρωμάτων, είτε πρόκειται για έντονες είτε για ανοιχτές αποχρώσεις.

Σπούδασε Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Ονυχοπλαστικής & Καλλωπισμού Νυχιών στη βραβευμένη Σχολή Ομορφιάς & Αισθητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!