Το 2021 είναι η χρονιά εορτασμού των 200 χρόνων από την κήρυξη του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας και η Σχολή Τεχνών & Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «200 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους».

 

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους διευθυντές των σχολών, ενώ στη συνέχεια ο Δρ. Οδυσσέας Κοψιδάς πραγματοποίησε μια σύντομη ανασκόπηση 200 χρόνων Νεοελληνικής Οικονομικής Ιστορίας.

 

Στιγμιότυπα από την ομιλία του Δρ. Οδυσσέα Κοψιδά στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Δερμάνης Δημήτριος, Διευθυντής του Τομέα Τεχνών & Παιδαγωγικών, ο οποίος παρουσίασε την ομιλία του με τίτλο «200 Χρόνια Ελληνικής Μουσικής: Οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επηρέασαν το πολυποίκιλο γλωσσάρι της μουσικής δημιουργίας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κ. Δημητράντζου Κωνσταντίνας, καθηγήτριας Γραφιστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, η οποία παρουσίασε έργα των σπουδαστών εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών της κα. Δημητράντζου Κωνσταντίνας και του κ. Δερμάνη Δημήτριου

 

Οι δημιουργίες των σπουδαστών Γραφιστικής κοσμούσαν την αίθουσα, με έμπνευση από την Ελληνική Επανάσταση και προσαρμοσμένες στο σήμερα, με ιδιαίτερα σημειολογικό και ευφάνταστο τρόπο. Οι σπουδαστές Γραφιστικής που συμμετείχαν ήταν: Diana Maksimovica, Παναγιώτης Κρουστάλλης, Victoria Belizna, Γιώργος Σίμος, Ελένη Κανακοπούλου, Βενετσιάνα Κορώνη, Παναγιώτα Γεράκη, Νικόλας Μπούφι, Κωνσταντίνα Γκίκα, Erlisa Serjanaj.

 

Η κα. Δημητράντζου Κωνσταντίνα συνοδευόμενη από σπουδαστές Γραφιστικής, Diana Maksimovica και Παναγιώτη Κρουστάλλη, οι οποίοι επιμελήθηκαν κάποια από τα εικαστικά έργα

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Οικονομικών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Δρ. Παναγιώτη Κακαλέτρη, με τίτλο «Μαθήματα Διοίκησης και Ηγεσίας από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισε ο Διευθυντής του Campus Περιστερίου, κ. Αλέξιος Ματάρ.

 

Προλόγηση του βιβλίου από τον κ. Αλέξιο Ματάρ και παρουσίασή του από τον συγγραφέα, Δρ. Παναγιώτη Κακαλέτρη

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση καθηγητών και σπουδαστών στη θεματολογία των παρουσιάσεων.

 

Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Ακολούθησέ μας στο LinkedIn και μείνε συντονισμένος για όλες τις εκδηλώσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!