Ο σπουδαστής Αλέξανδρος Δερβένης, τελειόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Λογισμικού του τομέα Πληροφορικής & Δικτύων, μας γράφει συνοπτικά για τη διαδικτυακή εφαρμογή του, τη δημιουργία μιας σύγχρονης Ιστοσελίδας!

Εισηγητής: Μιχάλης Ι. Σταματόπουλος – Instructor in Information Technology

Κατά την τελική εξέταση μου ανατέθηκε να φέρω εις πέρας την κατασκευή του WiW” project. Η “WiW” πρόκειται για μια εφαρμογή (Ιστοσελίδα) που αναπαριστά ένα Online Σύστημα Διαχείρισης Ακινήτων.

Σκοπός του “WiW”  είναι η  εξυπηρέτηση τριών διαφορετικών κατηγοριών χρηστών (Ιδιοκτητών, Ενοικιαστών, Υπαλλήλων) τόσο στο εικαστικό, όσο και στο λειτουργικό κομμάτι.

Η “WiW” εφαρμογή αναπαριστά ενα Online Σύστημα Διαχείρισης Ακινήτων.

H εφαρμογή, έχει ως στόχο :

  • Την καταχώρηση ακινήτων από την προοπτική των “ιδιοκτητών”.
  • Την προβολή και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα ανωτέρω ακίνητα καθώς και την καταχώρηση συμβολαίου από την προοπτική των “ενοικιαστών”.
  • Την προβολή και επεξεργασία κάθε αναγκαίου στοιχείου, ιδιοκτητών και ενοικιαστών που χρειάζεται η παρέμβαση του υπαλλήλου από την προοπτική των “υπαλλήλων”.

Για τη δημιουργία του project αυτού έπρεπε να ληφθούν υπόψιν τα παρακάτω:

  • Η κατανόηση και η γνώση σχεδιασμού Βάσεων Δεδομένων, καθώς και η δημιουργία αυτών.
  • Η γνώση γλωσσών προγραμματισμού PHP, JavaScript, HTML & CSS

Τα εργαλεία  που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση του project ήταν:

  • Ένα UML Case Tool “Visual Paradigm”.
  • Ένα Σύστημα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (RDBMS) , “Wamp”.
  • Και τέλος ενα Text editor “Notepad++”.

Για την δημιουργία της ιστοσελίδας δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο εργαλείο CMS (WordPress, Joomla, Drupal κ.τ.λ.). Η εφαρμογή είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένη από την αρχή (from scratch) και η ανταπόκρισή του διαφέρει αναλόγως την κατηγορία χρήστη που συνδέεται (user login).

εφαρμογή WiW

Eξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την ορθή κατασκευή μιας εφαρμογής, είναι η γνώση και η σωστή υλοποίηση δομημένου προγραμματισμού.

Βλέπουμε συγκεκριμένα τα λεγόμενα “flags” στον χρωματισμό των γραμμάτων για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη ως προς τη διάκριση συγκεκριμένης κατάστασης.

Διακρίνουμε την επικοινωνία που έχει η “WiW” εφαρμογή με την βάση δεδομένων και ως δυναμική εφαρμογή μπορεί να καταχωρεί αλλά και να αντλεί πληροφορίες από αυτή.

εφαρμογή WiW

 

Δες  περισσότερα Projects Σπουδαστών της ΔΕΛΤΑ στο Delta Life Blog.

Ακολούθησε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Instagram και δες όλες τις δράσεις της Σχολής.

Σπούδασε Πληροφορική & Προγραμματισμό στη ΔΕΛΤΑ και πάρε θέση στη Αγορά Εργασίας. Το μέλλον το καθορίζεις με τις επιλογές σου!