Η φετινή καμπάνια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ξεχωριστή. Γιατί πίσω από τη δημιουργία της βρέθηκαν οι ίδιοι οι άνθρωποι που το απαρτίζουν. Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των σπουδαστών και καθηγητών του, για να μας υπενθυμίζει ότι τα όνειρα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν βρίσκεις τον τρόπο να τα κάνεις πράξη.

16 ώρες brainstorming, 8 ώρες casting, 24 ώρες Γυρισμάτων, 9 ώρες Μοντάζ. Πάνω από 57 ώρες πρακτικής ενασχόλησης, αμέτρητες αξέχαστες στιγμές. Όλα αυτά οδήγησαν σε μια ξεχωριστή καμπάνια, που στόχο έχει να μιλήσει στην καρδιά μας και να μας μεταδώσει όλα όσα σημαίνει η Εκπαίδευση για τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Το Brainstorming

Όλα ξεκινούν από μια μεγαλειώδη ιδέα. Όπως ξεκίνησε πριν 48 χρόνια το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, αποτελώντας το όνειρο τεσσάρων φίλων που γνωρίστηκαν στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας. Ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Καρανταλής. Η παρέα των φιλόδοξων νέων διέκρινε την ανάγκη για μια Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών, σε μια χρονική περίοδο που δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα στον τομέα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Η τεχνογνωσία και η επαγγελματική εμπειρία τους ως Υπεύθυνοι Τεχνικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Αεροσκαφών στο Τατόι, καθώς και η πολύτιμη βοήθεια του καθηγητή και μέντορά τους, συνετέλεσαν στη γέννηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Ξεκινώντας το 1971 με μια μόνο ειδικότητα, διδάσκοντας οι ίδιοι και επιδιώκοντας συνεχώς την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για τους σπουδαστές, έθεσαν τα θεμέλια της επιτυχίας που διαρκεί μέχρι και σήμερα. Οι αξίες που συνοδεύουν το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εδώ και μισό αιώνα, η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, καθορίζουν καθημερινά τα βήματα του.

Έχοντας αυτό ως κεντρικό άξονα και μαζί με την προσωπική τους εμπειρία, οι Σπουδαστές των Τμημάτων του School of Arts με την καθοδήγηση και βοήθεια των καθηγητών τους, στρώθηκαν στη δουλειά! Η ανάγκη ήταν να γεννηθεί μια ιδέα η οποία θα εμπνέει και θα αποτυπώνει την ψυχή του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Οι ταλαντούχοι σπουδαστές Σκηνοθεσίας, Γραφιστικής και 3D Animation, μοιράστηκαν τις ιδέες τους με την υπόλοιπη ομάδα και μέσα από τη συναρπαστική διαδικασία του Brainstorming, έφτασαν στο τελικό σενάριο.

Το Casting

Η μεγάλη πρόκληση ήταν η ιδανική αποτύπωση της ιδέας στην πράξη. Μια ξεχωριστή καμπάνια χρειάζεται και τους κατάλληλους συνεργάτες! Η ομάδα Τεχνών συμμετείχε στο απαιτητικό έργο του casting, ενώ πολλοί από τους πρωταγωνιστές είναι σπουδαστές ή ανήκουν στο Ακαδημαικό & Διοικητικό δυναμικό του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που ανέλαβαν την παραγωγή, εξασκήθηκαν και έδωσαν το δικό τους στίγμα.

Τα Γυρίσματα

Δυο καλοκαιρινές ημέρες με καύσωνα, 5 σημεία της πόλης, εσωτερικά και εξωτερικά γυρίσματα, συνέθεταν το σκηνικό. Το συνεργείο μαζί με την ομάδα παραγωγής και τους πρωταγωνιστές συνέθεσαν μια ιδιαίτερη και φωτεινή ομάδα. Οι σπουδαστές Φωτογραφίας μαζί με τον Καθηγητή τους ανέλαβαν να καλύψουν τα γυρίσματα και το backstage. Οι καιρικές συνθήκες και το πλήθος των σκηνών που έπρεπε να γυριστούν, καθιστούσαν το γύρισμα ιδιαιτέρως απαιτητικό. Κι εκεί αντιλαμβάνεται κανείς τη δύναμη της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Τι ξεχωρίζει μια ομάδα από ένα πλήθος ατόμων; Η αλληλεπίδραση, η δυναμική που δημιουργείται, η ένωση πολλών ταλέντων, πολλών ιδεών. 24 ώρες γυρισμάτων και πολλών μοναδικών στιγμών μετά, κανείς δεν ένιωθε εξουθενωμένος. Μόνο μια γλυκιά κούραση, συνδυασμένη με έναν παιδικό ενθουσιασμό και ανυπομονησία για το τελικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα

Το τελικό στάδιο ήταν το μοντάζ και η ηχητική επιμέλεια. Μια από τις πιο σημαντικές και χρονοβόρες διαδικασίες, αφού χρειάζεται πολλές ώρες παρακολούθησης και επιλογής του κατάλληλου υλικού. Οι κατάλληλες εικόνες και η μελωδία που θα συνοδεύσει το κεντρικό μήνυμα, είναι βασικά στο να επιτύχει ένα διαφημιστικό σποτ το σκοπό του: Να κερδίσει τον θεατή. Για την ομάδα των σπουδαστών, του ακαδημαικού και διοικητικού προσωπικού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, η νίκη ήρθε νωρίτερα. Γιατί οι στιγμές που έζησαν και η εμπειρία που αποκόμισαν, δε χρειάζονται μοντάζ.

Δες το βίντεο για την καμπάνια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εδώ

To Backstage

Φυσικά, σε κάθε παραγωγή, οι καλύτερες στιγμές κρύβονται πίσω από τις κάμερες! Θέλεις να πάρεις μια γεύση από τη διαδικασία της δημιουργίας του σποτ, όπως την έζησαν οι σπουδαστές που συμμετείχαν σε αυτό;

Δες το Backstage Video της καμπάνιας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εδώ

 

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, διανύοντας την 5η δεκαετία συνεχούς λειτουργίας του στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 5, παρέχει στους νέους μια ολοκληρωμένη και συναρπαστική εμπειρία σπουδών, συνδέοντάς τους άμεσα και επιτυχημένα με την αγορά εργασίας. Έχοντας ως μέγιστο κριτήριο την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, σε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, δημιουργούμε όλες τις κατάλληλες συνθήκες για την προετοιμασία των μελλοντικών επαγγελματιών.