Webinar «Το Θεατρικό Παιχνίδι στα πλαίσια της εκπαιδευτικής θεατρικής έκφρασης»

Ο Λάκης Κουρετζής, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παιδαγωγός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας και δημιουργός της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού θα είναι στην παρέα μας διαδικτυακά, τη Δευτέρα 30/11/20 στις 11:00.

Όλοι οι σπουδαστές του Τομέα Παιδαγωγικών, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για όλα τα θέματα της Παιδαγωγικής Θεάτρου και του Θεατρικού Παιχνιδιού στο σύγχρονο σχολείο και ιδιαίτερα στην προσχολική ηλικία.

To Webinar θα συντονίσει η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος Παιδαγωγικών, Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου, Σκηνοθέτης και Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

Be there.

Σχετικά με τον Λάκη Κουρετζή:

Ο Λάκης Κουρετζής είναι Παιδαγωγός, Σκηνοθέτης & Συγγραφέας. Ειδικός σε θέματα Αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης. Σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Αισθητική αγωγή και έκφραση του παιδιού, Θέατρο και ειδικά: Παιδαγωγική θεάτρου, Σωματική έκφραση και Ψυχοδυναμική του ηθοποιού, Σημειολογική και αισθητική ανάλυση της θεατρικής πράξης – στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Τα θέματα αυτά, συνεχίζει να ερευνά και να παρακολουθεί την εφαρμογή και την εξέλιξή τους στο Εξωτερικό καθώς και στην Ελλάδα. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και Θεατρικών Συγγραφέων, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και από τα ιδρυτικά μέλη μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου, ‘Αλκη Ζέη, Δημήτρη Ποταμίτη κ.ά. του Ελληνικού Κέντρου της ASSITEJ (Διεθνούς Ινστιτούτου που ασχολείται με το θέατρο για παιδιά και νέους). Ιδρυτής της ομάδας τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ και συνιδρυτής μαζί με την Ανδρομάχη Μοντζολή της Εταιρίας καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Τον Γενάρη του 1995 εξελέγη στην Γαλλία πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Θεάτρου των Παιδιών.

Σχετικά με την Αφροδίτη Παρζακώνη:

Η Αφροδίτη Παρζακώνη είναι Υπεύθυνη του τμήματος Παιδαγωγικά – Βρεφονηπιοκόμος και καθηγήτρια στα αντίστοιχα τμήματα, όπως επίσης και σε Υποκριτική, Μουσική, Τραγούδι και Δημοσιογραφία. Είναι καθηγήτρια και βασική εμψυχώτρια στο 3ετές Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» του Θεάτρου της Ημέρας. Διδάσκει στο Εργαστήρι Εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Συλλόγου Εμψυχωτών Πάτρας «Δια του Θεάτρου». Εργάζεται ως Σκηνοθέτης – Παιδαγωγός Θεάτρου στο Καλλιτεχνικό – Θεατρικό Εργαστήρι «Άπλετοι Κήποι», στο Θεατρικό Εργαστήρι του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και στο Εργαστήρι Έκφρασης και Επικοινωνίας «ΟΥΙΚ». Είναι Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Θεώμαι και Δρω». Είναι Υπεύθυνη ενδυματολογικού – σκηνογραφικού σχεδιασμού του Βεστιαρίου «teARTro». Σκηνοθετεί και επιμελείται παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. Είναι Συνεργάτης στο project «Βιομετασχηματισμός» του καλλιτεχνικού φορέα «Διχως Ωμέγα». Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Επιμορφώτρια σε Σεμινάρια – Ημερίδες με το Υπουργείο Παιδείας, Πανελλήνιο Δίκτυο Θεάτρου στην Εκπαίδευση, Ένωση Ελλήνων Φυσικών, UNICEF, Δήμο Παπάγου – Χολαργού, « Πρόγραμμα ΜΕΛΙΝΑ – Τέχνες και Πολιτισμός στην Εκπαίδευση». Ήταν καθηγήτρια στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής – Δραστηριοτήτων κι Έκφρασης καθώς και υπεύθυνη στο πρόγραμμα “Leonardo Da Vinci” στην Ιταλία. Έχει υπάρξει Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού σε εκπαιδευτικές μονάδες προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Σπούδασε Νηπιαγωγός – Ειδική παιδαγωγική, Παιδαγωγική Θεάτρου – Παιδευτικής Θεατρικής Έκφρασης, Θεατρικό παιχνίδι και Ψυχόδραμα.

Δες περισσότερα για την ειδικότητα Παιδαγωγικά

Ακολούθησέ μας στο Instagram και δες όλες τις δράσεις του τομέα Παιδαγωγικών