Όταν η καραντίνα γίνεται σύμμαχος ομορφιάς!

Γράφει η Σοφία Μελαμπανιάκη, Διευθύντρια της Σχολής Αισθητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

28η ημέρα στην καραντίνα

“Αγαπητό μου καραντινολόγιο,
σήμερα ξύπνησα στις 06:30, με βαριά -κυριολεκτικά- αλλά σταθερά βήματα ξεκινάω την ημέρα μου. 1η κίνηση, παίρνω το χάπι θυρεοειδή. 2η κίνηση ρίχνω λίγο νερό στο πρόσωπό μου να δω πως ξύπνησα, αυτό σημαίνει ότι θα με περάσω από μεγεθυντικό φακό να μετρήσω μια μια τις ρυτιδούλες μου. Κοιτάζω τον καθρέφτη μου για 10 περίπου λεπτά .. ούτε 1 ούτε 2, αλλά 10..

Καλέ φτου μου! Ομόρφυνα! Είναι γεγονός ! Σαν να έσβησαν γραμμές σαν να ‘φύγαν κηλίδες! Μετά από 28 μέρες, η εντατική ρουτίνα ομορφιάς στην καραντίνα έφερε καρπούς. Σήμερα λοιπόν, με περίσσια αυτοπεποίθηση και μιας και οι γνώσεις επίσης υπάρχουν σε περίσσια, λέω να μοιραστώ μυστικά ομορφιάς, διότι ως γνωστό έχουμε και μεγάλη καρδιά και κάπως πρέπει να περάσει η ώρα μας.

Ορίστε λοιπόν μια απλή καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.  (Την ενισχυμένη θα σας την πω άλλη φορά που θα κρατάτε και σημειώσεις)
Πάμε λοιπόν!!”

Βήμα πρώτο καθοριστικό:
Ανοίγουμε ντουλάπια, αποθήκες, ψυγεία, φαρμακεία, ό,τι βρίσκουμε από κρέμες, μάσκες φρούτα και λαχανικά, και όχι μόνο, τα βγάζουμε στην επιφάνεια για να φτιάξουμε τα απαραίτητα για τη ρουτίνα ομορφιάς στην καραντίνα. Σε περίοπτη θέση κρατήστε τον μαϊντανό … το χαμομήλι, το πήλινγκ και το χιούμορ σας!
Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα απλό καθαρισμό. Ένα απλό γαλάκτωμα καθημερινής χρήσης θα είναι το πρώτο καλλυντικό προϊόν που θα αγγίξει την soon to be υπέροχη επιδερμίδα μας. Με ευλάβεια καθαρίζουμε, προσέχοντας να περάσουμε και την περιοχή του λαιμού πάντα με ανοδικές κινήσεις.
Ακολουθεί οπωσδήποτε η λοσιόν ώστε να επαναφέρουμε το PH της επιδερμίδας και να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα γαλακτώματος και ρύπων. Αν δεν έχουμε λοσιόν, καιρός να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ξεχασμένο ροδόνερο που είχε η μανούλα μας για κουραμπιέδες (τα Χριστούγεννα αργούν μπορείτε να καταναλώσετε ελεύθερα). Βήμα τρίτο, τέταρτο – δεν θυμάμαι χάθηκα έτσι και αλλιώς, δεν έχει σημασία. Το μεγαλύτερο κοινό μυστικό όλων των αισθητικών ανά υφήλιο είναι ποιο;; Είναι το πήλινγκ! Ανασκουμπωθείτε, αν δεν έχετε, μικρό το κακό, θα φτιάξουμε! (έλεος τίποτα πχια;)

Βάλτε σε ένα πιατάκι μικρό μια κουταλιά μέλι, μια κουταλιά λεμόνι και μια κουταλιά ζάχαρη..ανακατέψετε και voila!!
Περάστε με προσεχτικές κυκλικές απαλές κινήσεις όλο το πρόσωπο (μόνο το μίγμα χωρίς το πιατάκι) και ξεβγάλετε πολύ πολύ καλά.
Προσοχή!! Αν η καραντίνα κρατήσει μέχρι τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες η συνταγή δεν ενδείκνυται. Tip: Αν σας περισσέψουν υλικά αυτής της συνταγής, τα κρατάτε, τα βράζετε και τα κάνετε χαλάουα…(λεπτομέρειες σε άλλο post).
Επίσης αν το πρόσωπό σας είναι ξηρό, μην βάλετε λεμόνι αλλά 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αντί για ζάχαρη.. καφέ ελληνικό! Ναιιι καλά διάβασες, καφέ ελληνικό! Θα μοιάζεις ως άλλος ανθρακωρύχος του San Jose αλλά πίστεψέ με αξίζει τον κόπο!
Αφού έχουμε πια κάνει και το πήλινγκ μας, ακολουθεί το serum!
Πασπαρτού όπως όλες γνωρίζετε το υαλουρονικό οξύ όπου έχει και την ιδιότητα να εγκλωβίζει έως 1000 φορές το βάρος του σε H2O έτσι θα είστε σύμφωνα με την τάση εγκλωβισμένες μεν στην καραντίνα, ενυδατωμένες σωστά δε. Αν όμως θέλετε πραγματικά να λάμψετε, δοκιμάστε ένα serum με βιταμίνες. Αν ούτε από αυτό έχετε τότε κάντε ανασκαφές στο φαρμακείο του σπιτιού. Ό,τι βιταμίνη βρείτε σε μορφή ελαίου θα την ανοίξουμε προσεχτικά προσεχτικά και με κινήσεις δεξιοτέχνη θα την απλώσουμε στο πρόσωπό μας αντί του serum! Αν σας ρωτήσουν πού πήγαν οι βιταμίνες του παππού, πείτε την αλήθεια διότι έτσι κ αλλιώς θα λάμψει στο πρόσωπο σας.
Ακολουθεί η μάσκα!
Τι να πει κανείς για τις μάσκες, χαμούλης. Μην μου πείτε ότι δεν έχετε, έχετε. Παρόλα αυτά αν πρέπει να φτιάξουμε καιιιι την μάσκα τότε μια λέξη: γιαούρτι!
Δεν χρειάζεται να έχει βελούδινη γεύση δεν θα το φας, μας κάνει και αυτό που σου έστειλε από το χωριό η θεία Τασία αλλά σου ξινίζει!
Όπως είναι από το ψυγείο, να κάνουμε και σύσφιξη, προσθέστε αν υπάρχει στο σπίτι αμυγδαλέλαιο δύο κουταλάκια. Ανακατέψετε και περάστε κάθε απίθανο και πιθανό σημείο στο πρόσωπο σας! Ξεβγάζουμε μετά από 29 λεπτά! Τέλος πάμε στη κρεμούλα. Οι κάτω των 25 ενυδατική, οι 30ρες ενυδατική ενισχυμένη … οι 40ρες ενυδάτωση και θρέψη (λίγο πιο λιπαρή), οι άνω των 40, ενυδάτωση, θρέψη, Άρτα, Γιάννενα και λίγο αγιασμό έτσι για το καλό! Εδώ δεν ξεχνάμε την μάλαξη! Σημαντική όσο το πήλινγκ!

Extra tips

  • Μέρα παρά μέρα θα βράζετε νεράκι με χαμομήλι ή μαϊντανό και θα το φυλάτε ευλαβικά σε αεροστεγές βαζάκι. Αντί για λοσιόν μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό. Το χαμομήλι καταπραΰνει και δρα σηπτικά. Ο μαϊντανός για τους μαύρους κύκλους. Εκτός αν νομίζεις ότι με τόσο netflix μέχρι τα ξημερώματα δεν θα κάνεις μαύρους κύκλους οπότε φάε το μαϊντανό έχει βιταμίνες, κάνει καλό και στο δέρμα!
  • Κάθε φορά θα κάνετε μάλαξη στο πρόσωπό σας 10 λεπτά.
  • Όσο βλέπετε ταινίες, όλοι οι μορφασμοί λύπης, χαράς, υστερίας, φόβου θα είναι σε υπέρτατο βαθμό …αυτό το λέμε και γιόγκα προσώπου.
  • Τώρα που είστε μέσα προς θεού…όχι make up !! Οι εθισμένες σε αυτό κλειδώστε το κάπου, πετάξτε και το κλειδί. ΜΚΕ (Μετά Καραντίνας Εποχή) έχει ο θεός, θα δουλεύουν και οι κλειδαράδες.
  • Κάθε βράδυ θα επαναλαμβάνετε τα βήματα.
  • Περιμένετε με υπομονή τα αποτελέσματα, τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν, και εμένα επίσης.

Νομίζω ότι για πρώτες οδηγίες προς καραντινιασμένες είπα αρκετά. Δεν Περνάμε βαρετά .. γινόμαστε όμορφες !!!
Μπορεί να το κάνουμε και σύνθημα!

Cheers

Σ.Μ