Οι σπουδαστές 4ου εξαμήνου της Σχολής Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, πήραν μέρος σε μία τριήμερη δραστηριότητα στο
βιωματικό εργαστήρι αισθητηριακού παιχνιδιού – messy play και δημιουργικών τεχνών, στο χώρο του ΑΠΙΚΟ, χώρος προσωπικής ανάπτυξης, βιωματικής μάθησης και καλλιτεχνικών αναζητήσεων.

Στιγμιότυπα από το βιωματικό εργαστήρι αισθητηριακού παιχνιδιού, messy play και δημιουργικών τεχνών.

Οι υπεύθυνες του χώρου ΑΠΙΚΟ, κα. Ξένη Ασημακοπούλου, κα. Αριάδνη Ζωίδη και κα. Παναγιώτα Σταθάκου, φιλοξένησαν τους σπουδαστές των Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τους ξενάγησαν στον κόσμο του messy play και των δημιουργικών τεχνών.

Οι συμμετέχοντες σπουδαστές άφησουν τα δικά τους ίχνη, μέσα από την κίνηση σε μεγάλες και μικρές επιφάνειες, εξερεύνησαν τα υλικά και τις ιδιότητές τους, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν περιβάλλοντα και ιστορίες (sensory bins, sensory stories).

Εξερευνώντας τα υλικά και τις ιδιότητές τους.

Είχαν την ευκαιρία να γευθούν μια ιδιαίτερη αισθητηριακή εμπειρία ελεύθερης έκφρασης και εκτόνωσης, να δημιουργήσουν στιγμές απόλαυσης και ανεμελιάς, να συνδεθούν μέσα από προσωπικές αφηγήσεις παιχνιδιού, και φυσικά να λερωθούν!

Ανακάλυψαν το φυσικό τρόπο παιχνιδιού των παιδιών με κύριο πρωταγωνιστή τις 5 αισθήσεις τους!

Ανακαλύπτοντας τον φυσικό τρόπο παιχνιδιού των παιδιών.

Ένιωσαν πως όσο ένα παιδί δημιουργεί «χάος» τριγύρω του, τόσο μεγαλώνει η πηγή χαράς και απόλαυσης, που μετασχηματίζεται σε μια ιδανική διαδικασία μάθησης, συναισθηματικής έκφρασης και δημιουργικής ανάπτυξης.

Υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης ήταν η κα. Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

Photo Credits: Δημήτρης Μανώλης, απόφοιτος της Σχολής Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Σπούδασε Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου στη Σχολή Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Ακολούθησε τη σελίδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Instagram και δες όλες τις δράσεις μας

Δες όλες τις φωτογραφίες της συγκεκριμένης επίσκεψης στο σχετικό album στο Facebook

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!