Η κρέμα και τα μυστικά της!

Στα πλαίσια της εξαιρετικά επιτυχημένης 10ετούς συνεργασίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με την FrieslandCampina, υλοποιήθηκε ένα επαγγελματικό και διαδραστικό σεμινάριο με θέμα “Οι κρέμες και τα μυστικά τους”, για τους σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής.

Το σεμινάριο Μαγειρικής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/3/22, με εισηγητή τον Chef Μάριο Λιαδάκη, στα πλήρως εξοπλησμένα εργαστήρια του Campus Αθήνας, Ιπποκράτους 22.

 

Ο Chef Μάριος Λιαδάκης παρουσίασε επιμέρους τεχνικές χρησιμοποίησης της κρέμας Debic

 

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Επισιτισμού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τον τρόπο παρασκευής της κρέμας, την διαδικασία που ακολουθείται, τα επιμέρους συστατικά της, αλλά και τον τρόπο να τις ξεχωρίζουμε.

Ένα από τα βασικά συστατικά των μαγειρικών αριστουργημάτων είναι τα γαλακτοκομικά, ως απαραίτητο συστατικό επιτυχίας των σεφ και των αρτοποιών.

Η Debic είναι μια επαγγελματική επωνυμία γαλακτοκομικών προϊόντων για σεφ, ζαχαροπλάστες και άλλους επαγγελματίες της εστίασης. Τα υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα Debic, αποτελούν μια σταθερή βάση γαλακτοκομικών εργαλείων που κάθε επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Ο Chef Μάριος Λιαδάκης εξήγησε στους σπουδαστές την διαφορά σύστασης της φυτικής κρέμας και στη συνέχεια ανέλυσε όλες τις επιμέρους τεχνικές χρησιμοποίησης της κρέμας, ως βάση των διαφόρων παρασκευών στην καθημερινότητά μας.

Στη συνέχεια, οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής εκπαιδεύτηκαν στην πράξη, δημιουργώντας ένα μίνι μενού με αλμυρές και γλυκές συνταγές και παρασκευές.

 

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εξασκούνται πρακτικά υπό την καθοδήγηση του Chef Μάριου Λιαδάκη

 

Κατά την παρασκευή των συνταγών, ο chef εξήγησε τη σωστή διαδικασία χτυπήματος της κρέμας, καθώς και τη χρησιμότητα του κορνέ.

Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις αλμυρές και γλυκές παρασκευές, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει τους πάντες!

 

Ομαδική φωτογραφία με τους σπουδαστές του ΙΕΚ Επισιτισμού, τον Chef Μάριο Λιαδάκη, τον Chef και Head Professor Γιώργο Καζαντζή και τον Chef Στράτο Ιωσηφέλη 

 

Σχετικά με την κρέμα Debic και τη FrieslandCampina:

Η Debic είναι μέρος της FrieslandCampina. Η FrieslandCampina είναι μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές εταιρείες στον κόσμο, με μακρά  συνεταιριστική παράδοση για περισσότερα από 140 χρόνια. Τα 13.000 γαλακτοκομικά αγροκτήματα-μέλη κατέχουν το 100 % της Royal FrieslandCampina N.V. Όλοι οι γαλακτοπαραγωγοί – μέλη είναι ανεξάρτητοι επιχειρηματίες. Η τεχνογνωσία και ο επαγγελματισμός τους βοηθά την προσφορά απαράμιλλης ποιότητας, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Για λογαριασμό των γαλακτοπαραγωγών-μελών της, η FrieslandCampina προσπαθεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία υπεραξίας.

 

Δες όλες τις φωτογραφίες από το σεμινάριο στο σχετικό album στο Facebook

Ακολούθησε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Instagram και δες όλες τις δράσεις μας

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!