Οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρευρέθηκαν στην 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE (ΕΚΛΕΙΨΗ), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021.

H 7η Μπιενάλε της Αθήνας υλοποιήθηκε σε συνεπιμέλεια των Omsk Social Club και του Larry Ossei-Mensah, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Poka-Yio.

 

Μερικά από τα εκθέματα της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας

 

 

Κατά τη διάρκεια της ομαδικής επίσκεψης, οι σπουδαστές όλων των τμημάτων Τεχνών περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, εμβαθύνοντας στον Μεταμοντερνισμό μέσα από έργα καλλιτεχνών με έδρα τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη.

Τους σπουδαστές των Τμημάτων Φωτογραφίας και Γραφιστικής συνόδεψε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και καθηγητής των Τεχνών, κ. Ιωάννης Βαρούτης και οι καθηγητές κ. Μπάμπης Παπαμεθοδίου και κα. Ντίνα Δημητράντζου.

 

Οι σπουδαστές Φωτογραφίας και Γρφιστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κατά την περιήγησή τους στην έκθεση

 

 

Στόχος της 7η Athens Biennale ECLIPSE:

Η έκθεση είχε τον τίτλο ECLIPSE (ΕΚΛΕΙΨΗ) αναδεικνύοντας την ολοένα και πιο θολή αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα εξαιτίας μιας κατάστασης διαρκούς ρευστότητας την οποία βιώνουμε σήμερα. Η ECLIPSE ασχολήθηκε με τις κοινωνικές, πολιτικές και πνευματικές αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην ίδια την Αθήνα.

Η ECLIPSE στόχο είχε να προσεγγίσει ζητήματα ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμικής πολυπλοκότητας παρέχοντας ένα πεδίο για να διερευνηθούν ιδέες, ερωτήματα, έννοιες και επιθυμίες που συχνά δεν βρίσκουν θέση σε μια Μπιενάλε.

Οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ενεργοποίησαν τη φαντασία τους, παίρνοντας μέρος στον «διαπολιτιστικό διάλογο». Απώτερος σκοπός ήταν η αλλαγή του τρόπου πρόσληψης της τέχνης, στοχαζόμενοι ένα εναλλακτικό μέλλον.

 

 

 

Σχετικά με την Athens Biennale:

Η Μπιενάλε της Αθήνας είναι ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στην Αθήνα. Παρουσιάζει μία μεγάλης κλίμακας έκθεση και ένα ευρύ πρόγραμμα με παράλληλες δράσεις. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Είναι αναγνωρισμένο ως μία από τις σημαντικότερες και καινοτόμες πολιτιστικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη. Λειτουργεί ως παρατηρητήριο συλλογικών ζητημάτων και ως πλατφόρμα ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού στην αθηναϊκή μητρόπολη. Προωθεί πειραματικές φόρμες και ποικίλες επιμελητικές προσεγγίσεις, συνδέοντας την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή με την διεθνή σκηνή της σύγχρονης τέχνης. Διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Athens Biennale, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005.

 

Σπούδασε Φωτογραφία και Γραφιστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Δες όλες τις φωτογραφίες από την επίσκεψη στην  7η Μπιενάλε της Αθήνας στη Facebook page του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο σχετικό album

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ ΜΑΖΙ.