Οι σπουδαστές της Σχολής Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο συνεργείο ελέγχου και αντικατάστασης μπαταριών για ηλεκτρικά και υβρικά αυτοκίνητα “Hybrid Battery Repair“. Μετά από σύντομη ξενάγηση στο χώρο από τον υπεύθυνο του συνεργείου, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που λειτουργούν τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται και τι σημαίνει έλεγχος και αντικατάσταση της μπαταρίας.

ηλεκτρικα αυτοκινητα
Παρουσίαση ενός ηλεκτροκινητήρα υβριδικού οχήματος

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση ενός ηλεκτροκινητήρα υβριδικού οχήματος, έγινε ανάλυση του τρόπου λειτουργίας και της μετατροπής της συνεχούς τάσης της μπαταρίας σε τριφασική, από τον μετατροπέα που διαθέτει το όχημα. Ακολούθησε επίσης παρουσίαση του συστήματος εμπλοκής του κινητήρα εσωτερικής καύσεως στο σύστημα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους διάφορους τύπους μπαταριών λιθίου που χρησιμοποιούν διάφοροι κατασκευαστές και στις βλάβες που προκύπτουν σε μία μπαταρία ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου. Αναλύθηκαν όροι όπως απώλεια χωρητικότητας, εξισορρόπηση στοιχείων και κελιών κ.α.

Aντικατάστασης μπαταρίας σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο

Στο τέλος της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της αντικατάστασης μίας μπαταρίας σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο Toyota Prius. Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης οι εκπαιδευτές συνοδοί, κος Μπαϊκούσης Νικόλαος και κος Καλτσάς Αλέξανδρος, με την συνδρομή του υπεύθυνου του συνεργείου κυρίου Vladimir, απάντησαν στις ερωτήσεις των σπουδαστών.
μηχανοτρονική

Σπούδασε μηχανοτρονική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο Ινστιτούτο στη Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία και Ηλεκτρονική Τεχνολογία. Οι ειδικοί μηχανικοί του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προσαρμόζουν διαρκώς τα προγράμματα πρακτικής της ειδικότητας, προκειμένου να διαμορφώσουν επαγγελματίες έτοιμους για τις απαιτήσεις των εξελίξεων. Ως σπουδαστής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καθημερινά πρακτική εξάσκηση, ενισχύοντας τις θεωρητικές γνώσεις. Στον ιδιόκτητο εξοπλισμό, τους εξομοιωτές, τις σύγχρονες συσκευές διάγνωσης, τα αναπτύγματα, τους πίνακες ηλεκτρικού συστήματος αυτοκινήτου αλλά και στα αυτοκίνητα, παίρνεις το βάπτισμα του πυρός στο επάγγελμα. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις θέση εργασίας σε όποιον εξειδικευμένο τομέα υπηρεσιών ανταποκρίνεται στην προσωπική σου τάση. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου, εισέρχεσαι στην αγορά εργασίας σε έναν χώρο όπου η ζήτηση για επαγγελματίες με εξειδίκευση είναι σημαντικά μεγάλη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.