Νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να ζήσεις από κοντά το μελλοντικό σου επάγγελμα;

Στα DELTA Tips αυτού του μήνα θα μιλήσουμε για την πρακτική άσκηση. Στην πορεία των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, θα έρθεις αντιμέτωπος με την ανάγκη να γνωρίσεις το επάγγελμα των ονείρων σου στην πράξη. Η περιέργεια, ο ενθουσιασμός και η ανάγκη εμπλουτισμού του βιογραφικού σου αποτελούν τα βασικότερα κίνητρα για να ξεκινήσεις. Η πρακτική άσκηση αποτελεί  την πρώτη πρακτική επαφή του σπουδαστή με το μελλοντικό του επάγγελμα, σε ρεαλιστικές συνθήκες. Συχνά, είναι ένα σημείο καμπής που σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να αναζητήσεις την ιδανική για σένα θέση πρακτικής άσκησης;

Career Office

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτουργεί από το 1996  συμβουλεύοντας, καθοδηγώντας και στηρίζοντας εξατομικευμένα κάθε σπουδαστή και απόφοιτο. Σκοπός του είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία. Βασική επιδίωξή του είναι η πολύπλευρη προετοιμασία και υποστήριξη για την ομαλή και επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας. Μέσα από τη διοργάνωση δράσεων όπως οι Career Days, που πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο, φροντίζει για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών και αποφοίτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 98% των σπουδαστών απορροφάται σε θέσεις Πρακτικής Άσκησης της επιλογής του! Επιπλέον, το έμπειρο προσωπικό του Γραφείου Σταδιοδρομίας βρίσκεται δίπλα στους σπουδαστές προσφέροντας Συμβουλευτική για το Personal Branding,  ώστε να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις επαγγελματικές και προσωπικές του δεξιότητες. Η συμβουλευτική δράση εμπλουτίζεται με ημερίδες και σεμινάρια καθόλη τη διάρκεια της πορείας τους στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Deltajobs.gr

Το deltajobs.gr είναι η διαδικτυακή πύλη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, μέσα από την οποία μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να αναζητήσεις πρακτική εργασία. Δε χρειάζεται καν να έχεις ετοιμάσει το βιογραφικό σου σημείωμα, μιας και μπορείς να το δημιουργήσεις απευθείας μέσα από το deltajobs.gr και να το στείλεις στους υποψήφιους εργοδότες! Χρησιμοποιώντας το email του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που λαμβάνεις κατά την εγγραφή σου, μπορείς να μπαίνεις ανά πάσα στιγμή και να βλέπεις τις νέες θέσεις πρακτικής ή και μόνιμης εργασίας που ανανεώνονται καθημερινά σε όλους τους τομείς.

Εξερεύνησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα deltajobs.gr

Δικτύωση

Θα ακούσεις συχνά τη λέξη “Networking” και πόσο σημαντικό είναι. Η επαγγελματική δικτύωση είναι απαραίτητη για έναν επαγγελματία που θέλει να εξελίσσεται. Γι αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις να χτίζεις τον κύκλο των επαγγελματικών σου γνωριμιών από τώρα. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που από μια γνωριμία δίνεται μια ευκαιρία και ξεκινάει μια γόνιμη συνεργασία. Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό; Ο καλύτερος τρόπος είναι συμμετέχοντας στις επισκέψεις και δράσεις του Τομέα σου ή λαμβάνοντας μέρος στις εθελοντικές δράσεις, όπου μπορείς να μάθεις αλλά και να δείξεις τις δεξιότητές σου. Μη διστάσεις να συστηθείς σε ανθρώπους που θαυμάζεις, να τους θέσεις ερωτήσεις ή να συζητήσεις μαζί τους για το επάγγελμα.

Δες στιγμιότυπα από την εθελοντική συμμετοχή των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Gameathlon.

Όποιο δρόμο κι αν επιλέξεις, η πρακτική άσκηση είναι κάτι περισσότερο από ένα απαραίτητο βήμα. Είναι ένα δυναμικό ξεκίνημα της επαγγελματικής σου καριέρας και ένας τρόπος να έρθεις σε επαφή με το μελλοντικό σου επάγγελμα. Μη διστάζεις, τόλμησέ το! Μείνε συντονισμένος για περισσότερα DELTA Tips.

Διάβασε τα DELTA Tips του Φεβρουαρίου για το επόμενο βήμα στις σπουδές σου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια, επικοινώνησε με το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.