Οι σπουδαστές του Τομέα Ναυτιλίας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, πραγματοποίησαν δύο προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δράσεις, στον 6ο όροφο των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου ΠεριβάλλοντοςHELMEPA” στη Νέα Σμύρνη, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023.

Εκεί οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με τη συνοδεία των κ. Σπύρου Τρουμπέτα, Διευθυντή της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας, και της κας Πηνελόπης Τσουκαλά, Επικεφαλή του τμήματος Ναυτιλιακών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο της HELMEPA με Τίτλο: “Blue Generation Project” κατά το οποίο έγινε μια παρουσίαση των Γαλάζιων Επαγγελμάτων και των κατευθυντηρίων «γραμμών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «Γαλάζια Ανάπτυξη».

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου με Τίτλο: “Blue Generation Project” με εισηγητή τον κ. Ιάσονα Λαϊνά

 

Η 2η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τομέα Ναυτιλιακών στις εγκαταστάσεις της HELMEPA πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, όπου οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε καταστάσεις «ρεαλιστικής πλοήγησης» και διάφορων σεναρίων, μέσω του εξομοιωτή γέφυρας πλοίου που διαθέτει η Ένωση, με την καθοδήγηση έμπειρου Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Captain Γεώργιου Τζιαγκίδη.

 

Συνθήκες “ρεαλιστικής πλοήγησης» μέσω του εξομοιωτή γέφυρας πλοίου, με την καθοδήγηση του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Captain Γεώργιου Τζιαγκίδη

 

Ο σκοπός για το Blue Generation Project είναι το να γίνει εφικτό, με χρονικό ορίζοντα το 2024, να ενημερωθούν οι νέοι για τις προοπτικές απασχόλησης στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της γαλάζιας οικονομίας, μέσω επισκέψεων μελέτης, προγραμμάτων καθοδήγησης και ημερών καριέρας, για την απόκτηση εμπειρίας από πρώτο χέρι στον παράκτιο τουρισμό, την υδατοκαλλιέργεια, την ωκεάνια ενέργεια, τη θαλάσσια βιοτεχνολογία, τη ναυπηγική, τις θαλάσσιες μεταφορές και την αλιεία.

Σχετικά με το έργο Blue Generation:

Το έργο «Blue Generation» υλοποιείται από μια διεθνή κοινοπραξία στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων της Γαλάζιας Οικονομίας από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, μέσω του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και του Νορβηγικού Ταμείου Χορηγιών για την Απασχόληση των Νέων.

Σπούδασε Ναυτιλιακά στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!