Την Παρασκευή 11 Ιουνίου οι σπουδαστές των τμημάτων Ναυτιλιακά και Logistics, στο πλαίσιο του μαθήματος Οργάνωση και Διοίκηση Μεταφορών και Supply Chain Management αντίστοιχα, με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους Ν. Κρουσουλούδη, υποδέχτηκαν ως προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Ε. Σακελλαρίου με θέμα παρουσίασης “INTERMODALITY: Piraeus Port in the map of global supply chains, The role of the railways”.

intermodality

Στη διάρκεια της παρουσίασης συζητήθηκαν όλα τα θέματα γύρω από τον όρο “Intermodality” και τη σημασία του στον τομέα των μεταφορών, την περίπτωση του Λιμανιού του Πειραιά στο χώρο της Ναυτιλίας ενώ δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για τους σπουδαστές τόσο για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού όσο και για τη σημασία των Σιδηροδρόμων στον παγκόσμιο κλάδο των μεταφορών γενικότερα.

intermodality

  Σχετικά με τον Ομιλητή, Ευριπίδη Σακελλαρίου:

Ο Ευριπίδης Σακελλαρίου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος Master Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού, αποφοιτήσας από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Μεταφορών, Διαχείρισης Έργων & Περιφερειακού Σχεδιασμού. Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών το 2009 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες σε εταιρείες ως σύμβουλος. Κατά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Σχεδιασμό, Οργάνωση & Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών το 2012-2013, εργάστηκε ως ερευνητής/συνεργάτης στο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ.

Κατά την περίοδο 2013-2016 απασχολήθηκε στον ελληνικό κρατικό σιδηρόδρομο (TRAINOSE) ως μέλος της ομάδας ερευνάς & ανάπτυξης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού συμμετέχοντας σε ένα πλήθος μελετών και εφαρμογής.

Από το 2016 εργάζεται ως Operations & Business Development Manager στον Όμιλο COSCO ενεργώντας σε πολλαπλά επίπεδα των διατροπικών μεταφορών ως μεσολαβητής μεταξύ επιχειρήσεων και μηχανικών.

Η εξειδίκευσή του εντοπίζεται στους τομείς των σιδηροδρόμων, της εφοδιαστικής και των εμπορευματικών μεταφορών όσον αφορά τη διατροπικότητα και τη βιωσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και τον προγραμματισμό πληρώματος και την ανάπτυξη διαδικασιών βελτιστοποίησης.

Δες περισσότερα για τη Σχολή Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας της ΔΕΛΤΑ.