Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κιούσης, Διευθυντής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 

Αφού απολάμβανε μια μακρά περίοδο ως ο βασιλιάς του streaming, το Netflix αντιμετωπίζει έναν σκληρό αγώνα για να διατηρήσει το στέμμα του.

Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2022, η εταιρεία έχασε σχεδόν 1 εκατομμύριο συνδρομητές, αλλά οι επενδυτές δεν τρομάζουν. Παραδόξως, πιστεύουν ότι πρόκειται για καλά νέα, καθώς ανέμεναν να χάσουν 2 εκατομμύρια συνδρομητές την ίδια περίοδο.

Στα τέλη Ιουλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε τα τελευταία της αποτελέσματα, καθώς οι μετοχές της Netflix (NFLX) αυξήθηκαν περισσότερο από 6% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Ο απλός λόγος ήταν ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα.

 

 

«Τα λιγότερο άσχημα νέα είναι καλά νέα» λένε οι αναλυτές. Τα κέρδη του Netflix βελτιώθηκαν σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, και τα έσοδα βελτιώθηκαν κατά 8,6% στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να πειστούν οι επενδυτές ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει σχεδόν 67% σε ετήσια βάση. Άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η μητρική της Google Alphabet και η Meta του Facebook έχουν μείωση κατά 21% και 48%, αντίστοιχα. Ο S&P 500 είναι 17% χαμηλότερα.

Το Netflix κυκλοφόρησε στις 29 Αυγούστου 1997 και η καθαρή αξία στις 28 Ιουλίου 2022 ήταν 100,84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω links:

https://www.makeuseof.com/netflix-isnt-worried-losing-subscribers/

https://www.bbc.com/news/business-62226912.amp

https://www.macrotrends.net/stocks/charts/NFLX/netflix/net-worth

 

 

Δείτε όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχει ενεργά το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Επέλεξε μία από τις 54 σύγχρονες ειδικότητες που σου προσφέρει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και πάρε θέση στην αγορά εργασίας!

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!