Το IEK ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με το Princes Trust International και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Knowl διοργάνωσε ένα σεμινάριο soft skills training.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου στο campus ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας (Ιπποκράτους 22).

Οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο “Soft Skills Training“, με εισηγητές την κα. Μαριάννα Τερζιδάκη και τον κ. Ιωάννη Σαλαμούρη, εκπαιδευτές με επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου ήταν οι εξής:

  • Εισαγωγή στα soft skills
  • Διαχείριση Αλλαγής, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Διαχείριση άγχους
  • Στοχοθεσία, Επίλυση προβλημάτων, Ομαδικότητα
  • Εμπειρία πελάτη
  • Δημιουργία CV και Προετοιμασία για συνέντευξη

Οι ήπιες δεξιότητες (soft skills) αντιστοιχούν σε «διαπροσωπικές ποιότητες» και σε προσωπικά χαρακτηριστικά, πολύ σημαντικά για την επιτυχή ανταπόκριση στις απαιτήσεις κάθε επαγγέλματος.

 

 

Για να ανταποκριθούν οι νέοι επαγγελματίες στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, θα πρέπει να διαθέτουν συνδυασμό δεξιοτήτων, μιας και δημιουργείται μία νέα τάση για πιο ευέλικτους και δημιουργικούς εργαζόμενους, έτοιμους να προτείνουν νέα πράγματα και να αναλάβουν ρίσκο, να έχουν δημιουργική σκέψη και επιχειρηματικό προσανατολισμό.

Στη σημερινή ανταγωνιστική και απαιτητική αγορά εργασίας τα «soft skills» είναι τα πιο σημαντικά προσόντα που πρέπει ένας εργαζόμενος να κατέχει και οφείλει να επενδύσει.

Αυτές οι δεξιότητες είναι εκείνες που θα του δώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την «προστιθέμενη αξία» για να ξεχωρίσει μέσα από τον ανταγωνισμό και θα συμβάλουν στην εργασιακή του επιτυχία.

Το πρόγραμμα “GET INTO” είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα απασχολησιμότητας  που λειτουργεί σε συνεργασία ενός οργανισμού νεολαίας/κατάρτισης και κορυφαίων εργοδοτών σε όλο τον κόσμο. Το “Soft Skills Training” είναι μια δράση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “GET INTO“.

Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε  FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!  

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!