“ Πήραμε σαν ανάθεση τη δημιουργία εφαρμογής με στόχο να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση στο δίκτυο συνεργατών της για τις ανάγκες της ψηφιακής τους διαφήμισης (Digital Marketing). Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά και φτιάξαμε την πλατφόρμα View Your Visitors με χρήση σύγχρονων προγραμματιστικών τεχνικών.

Οι σπουδαστές του τομέα Engineering & Information Technology Γιάννης Καστανός και Αλέξανδρος Παλιούρας Μαργαρίτης, μας μιλούν για το “View Your Visitors” project που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ζήτης – Informatics Professor, M.Sc. Computer Science

“Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας, πήραμε σαν ανάθεση τη δημιουργία εφαρμογής με στόχο να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει η Επιχείρηση στο δίκτυο συνεργατών της για τις ανάγκες της ψηφιακής τους διαφήμισης (Digital Marketing). Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά και φτιάξαμε την πλατφόρμα View Your Visitors με χρήση σύγχρονων προγραμματιστικών τεχνικών. 

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο, μέσω του οποίου ο χρήστης-συνεργάτης μπορεί να δει πληροφορίες (Data Analytics) σχετικά με την επισκεψιμότητα μιας σελίδας προσέλευσης (Landing Page) που τον αφορά. Τα δεδομένα αυτά με τη σωστή υλοποίηση προγράμματος, μας παρέχονται από την ίδια την GOOGLE, μέσω του Google Analytics API.

View your visitors

Το Project αυτό, δημιουργήθηκε κυρίως με τις γλώσσες προγραμματισμού HTML, CSS, Javascript και PHP. Πιο συγκεκριμένα γίνεται επικοινωνία με APIs του Google Analytics που μας παρέχουν σε μορφή JSON δεδομένα. Στη συνέχεια γίνεται απεικόνιση τους με Javascript Libraries και δικό μας κώδικα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης, στην οποία θα φιλοξενούσαμε το εργαλείο αυτό, είναι φτιαγμένη πάνω σε πλατφόρμα CMS WordPress, οπότε η υλοποίηση του, ήταν αναγκαία να γίνει ως extension (τα γνωστά WordPress Plugins). 

Δημιουργήσαμε πρώτα τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να έχει ένα plugin για να δουλέψει στο wordpress, και έπειτα χρειάστηκε η επικοινωνία με τα δεδομένα της υπηρεσίας Google Ads, της υπηρεσίας Google Analytics και της υπηρεσίας Facebook Ads, μέσω API’S που παρέχουν προς τους προγραμματιστές.

Έπειτα ασχοληθήκαμε με το στήσιμο της εμφάνισης, τον σχεδιασμό της, και την υλοποίηση του κώδικα μέχρι να φανεί το σωστό αποτέλεσμα. 

Ο στόχος αυτού του εργαλείου είναι να δείξουμε στον συνεργάτη μας δεδομένα που θεωρούμε σημαντικά για αυτόν, βγάζοντας άλλα δεδομένα επί σκοπού, έτσι ώστε το εργαλείο να είναι και κατανοητό, αλλά και εύχρηστο, ενώ πληροί όλες τις ανάγκες του συνεργάτη. 

Λίγα λόγια για το Google Analytics:

Το Google Analytics είναι μία υπηρεσία που προσφέρεται από την Google. Η Google ξεκίνησε την υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2005. Το Google Analytics είναι πλέον η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη υπηρεσία τύπου Web Analytics στο Διαδίκτυο.

Λίγα λόγια για την επιχείρηση JOIN: 

Η JOIN δεν είναι ακόμα μία εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο του επίπλου, είναι μία εταιρία που δημιουργεί και βελτιώνει τον πιο ιδιαίτερο χώρο του ανθρώπου – την κρεβατοκάμαρα.

View your visitors

View your visitors

Γλώσσες προγραμματισμού, τεχνολογίες, μεθοδολογίες, εργαλεία που ασχοληθήκαμε  και χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας είναι: HTML, CSS, Javascript, SQL, PHP, CMS, Javascript Libraries, Bootstrap, JQuerry, Facebook Pixel, REST, Web APIs, DOM, Web Services, SOAP, XML, WordPress, WooCommerce, Google Analytics, Facebook Ads, Google Tools (Docs, Sheets, Slides, Forms, Sites, Maps), Digital Marketing, Search Engine Marketing, Social Media Marketing, Pay Per Click Campaigns, Inbound Marketing.

 

Σεμινάρια της επιχείρησης JOIN που συμμετείχαμε: Plugins στο WooCommerce, Εισαγωγή στο WooCommerce, Μετάφραση / Προσθήκη γλώσσας σε plugin του WordPress, Εργαλεία ανάπτυξης θέματος Enfold για WordPress, WordPress Plugins-Extnesions, Ανάλυση ρυθμίσεων & δυνατοτήτων του WooCommerce, Markup languages / CSS / Javascript, Node Js – Passport Authentication, Cloudflare SSL / DNS / APPS – Ρυθμίσεις και δυνατότητες.

Δες  περισσότερα Projects Σπουδαστών της ΔΕΛΤΑ στο Delta Life Blog.

Ακολούθησε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Instagram και δες όλες τις δράσεις της Σχολής.

Σπούδασε Πληροφορική & Προγραμματισμό στη ΔΕΛΤΑ και πάρε θέση στη Αγορά Εργασίας. Το μέλλον το καθορίζεις με τις επιλογές σου!