Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με την Volvo Cars Hellas, οι σπουδαστές του τομέα Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρακολούθησαν Τεχνική Ενημέρωση/Σεμινάριο από την VOLVO Car Hellas, με τίτλο: “Υψηλές Τάσεις σε Ηλεκτρικά και Υβριδικά Οχήματα”, την Παρασκευή 09/12/2022.

Η Τεχνική Ενημέρωση/Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον κ. Κορίζη Κωνσταντίνο, Τεχνικό Εκπαιδευτή της Volvo Car Hellas.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ενημερώθηκαν αρχικά για τις εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και για τις δεξιότητες-γνώσεις που πρέπει να έχει ένας τεχνικός οχημάτων στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης.

 

Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης από τον κ. Καλτσά Αλέξανδρο, Διευθυντή της Σχολής Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στους σπουδαστές Μηχανοτρονικής

 

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρεί ο τεχνικός κατά προετοιμασία ενός ηλεκτρικού/υβριδικού οχήματος και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την διαδικασία “αποηλεκροποίησης” του οχήματος (service plug).

 

Κατά τη διάρκεια τη επίδειξης των δομικών στοιχείων ενός  Volvo XC-40, από τον εισηγητή του σεμιναρίου, κ. Κωνσταντίνου Κορίζη

 

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση και ανάλυση των δομικών στοιχείων ενός ηλεκτρικού/υβριδικού και της λειτουργίας αυτών (μπαταρία, inverter, converter, ανόρθωση).
Τα δομικά στοιχεία που αναλύθηκαν ήταν τα εξής:
  • Μπαταρίες: Τύποι μπαταριών, Τάσεις, Χωρητικότητα, Ψύξη, Εξισορρόπηση Στοιχείων, Αποφόρτιση Στοιχείων, τυπικές Βλάβες, Αφαίρεση Μπαταρίας, αντικατάσταση Στοιχείων και Module.
  • Converter: Μετατροπή Εναλλασσόμενης τάσης σε Συνεχή.
  • Inverter: Μετατροπή Συνεχούς Τάσης σε Εναλλασσόμενη.
  • Συστήματα ανάκτηση ενέργειας
  • Τύποι φόρτισης: Οικιακή Μονοφασική, Οικιακή Τριφασική, Fast DC.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν και από κοντά τα διάφορα ειδικά εργαλεία που απαιτούν τα ηλεκτρικά οχήματα, την λύση και συναρμολόγιση μίας μπαταρίας υψηλής τάσης από Plugin Hybrid καθώς και ένα Volvo XC-40.
Σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης ο κ. Κορίζης απαντούσε σε όλες τις απορίες των σπουδαστών.

Σπούδασε Τεχνικός Μηχανοτρονικής στη Νο1 Σχολή Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!