Ο Γιάννης Σούκος, σπουδαστής Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, μας μίλησε για την επιτυχημένη πορεία του στον αθλητισμό και την επαγγελματική ενασχόληση με το άθλημα, η οποία τον ώθησε να επιλέξει σπουδές στη σχολή Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ως μηχανικός σκαφών.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολείται επαγγελματικά με το Windsurfing, με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας στεφθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας αναφέρει ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας νέος αθλητής και πώς ο ίδιος ξεπερνά τις αντιξοότητες και θέτει νέους στόχους.

> Ας συστηθούμε:

Λέγομαι Γιάννης Σούκος, είμαι 19 ετών, ασχολούμαι επαγγελματικά με το windsurfing και παράλληλα σπουδάζω Μηχανολογία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

> Πώς συνδυάζεις το Windsurfing με την Μηχανολογία;

Το πρωί σπουδάζω και αφού τελειώσω συνεχίζω στην θάλασσα.

 

 

> Τι σου έχει διδάξει το άθλημα που έχεις επιλέξει;

Μπορώ να πω πως σίγουρα έχω πειθαρχήσει, μου έδειξε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

> Τρία χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος Windsurfer;

Αρχικά είναι να το θέλει πολύ, να του αρέσει η θάλασσα γιατί δεν γίνεται διαφορετικά, να το αγαπάει και να έχει υπομονή, γιατί για να πετύχεις τον στόχο σου θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες.

> Δυσκολότερη στιγμή;

Στην πρώτη λυκείου υπήρχε ένα οικονομικό θέμα το οποίο δεν μου επέτρεπε να έχω όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορώ να ακολουθήσω τους αγώνες, οπότε αυτό με είχε καταβάλλει ψυχολογικά.

> Μια συμβουλή σε κάποιον που ξεκινάει την καριέρα του;

Πρέπει να το απαιτείς από τον εαυτό σου, να δώσεις όλο σου το είναι και να μην σε εμποδίσει τίποτα, να μην αφήσεις τίποτα να μπει στον δρόμο σου.

 

 

> Ποια είναι η γνώμη σου για τον πρωταθλητισμό;

Εάν ήταν κάτι το εύκολο θα το έκανε ο καθένας, ένας αθλητής θα δημιουργηθεί, δεν θα γεννηθεί, κάποιος που μπορεί να γεννηθεί, να έχει το χάρισμα για κάποιο άθλημα, αν δεν έχει την θέληση και να επιμείνει σε αυτό, δε θα γίνει ποτέ πρωταθλητής. Πρωταθλητισμός είναι οι θυσίες που κάνει ο κάθε άνθρωπος, η αφοσίωση που έχει κάποιος σε αυτό που κάνει.

> Η σημαντικότερη σου στιγμή;

Η πιο συναρπαστική στιγμή που έχω ζήσει ήταν όταν ήμουν στην Β’ κατηγορία, στις μικρότερες ηλικίες, όπου και είχα κερδίσει δύο φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα των νέων και ύστερα μου ήρθε ένα email το όποιο μου ανέφερε πως πλέον είμαι στους καλύτερους 64 αθλητές windsurfing στον κόσμο. Ήταν το μεγαλύτερο “boost” για εμένα, για να αναδειχθώ, να είμαι πάντα ο κυρίαρχος του εαυτού μου και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, να τα έχω δώσει όλα χωρίς ποτέ να έχω το απωθημένο ότι δεν το έκανα και δεν προσπάθησα.

> ΕΔΩ Μαζί…;

ΕΔΩ Μαζί δημιουργούμε αναμνήσεις!

>> Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη

Σπούδασε Τεχνικός Μηχανοτρονικής στη Νο1 Σχολή Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!