Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στηρίζει έμπρακτα μέσω του Erasmus+ την ανάδειξη των δεξιοτήτων και της απασχόλησης, καθώς και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης & κατάρτισης της νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Μέσω του Erasmus+ προγράμματος NE(W)AVE Project for mobility  το School of Engineering & Information Technology και ο τομέας Μηχανικών και Πληροφορικής, συμμετείχε στη δράση Κινητικότητας που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Ιταλία και Ισπανία, με στόχο τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

erasmus+ newave
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 5 σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οι οποίοι επέστρεψαν περιγράφοντας το πρόγραμμα ως την πιο μοναδική εμπειρία κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Οι σπουδαστές που συμμετείχαν:
Ανδριανός Παπαδάκης – Τεχνικός Θερμικών Εγκαταστάσεων
Αιμίλιος Απόστολος Σουρλάς – Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων
Μπεσσάμ Μπαχτσιά – Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων
Klarent Mitrollari – Τεχνικός Αυτοματισμών
Νικόλαος Αθανασόπουλος – Τεχνικός Αυτοματιστών

 Λίγα Λόγια από τους συμμετέχοντες: 
Το πρόγραμμα Erasmus+ που παρακολούθησα λεγόταν “reNEWAble  e-VEt learning” ή πιο σύντομα “NEWAVE”. Το πρόγραμμα αυτό έγινε στο Παλέρμο της Ιταλίας με θεματική ενότητα τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας. Ηταν μια μοναδική εμπειρία ώστε να μάθουμε περισσότερα για τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, για το πώς μπορούμε να στραφούμε προς αυτές λόγω των φυσικών πόρων που μειώνονται συνεχώς, αλλά κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής. Επισκέφθηκα Οργανισμούς που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή, με τρόπους κατασκευής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και με τρόπους ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και να ενημερωθούν σχετικά!“, μας περιγράφει ο Νίκος Αθανασόπουλος.

Συμμετείχα στο Erasmus+ πρόγραμμα  NE(W)AVE όπου πραγματοποιήθηκε στο La Vall D’Uixo της Ισπανίας. Ηταν τέλειο που ενημερώθηκα τόσο εκτενώς σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Θα προσπαθήσω στο μέλλον να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό σαν νέος υδραυλικός. Ο μηχανικός και ο μεταφραστής του προγράμματος ηταν πολύ εξυπηρετικοί και ευγενικοί με τους μαθητές. Επισκέφτηκα μέρη και εταιρίες που μόνο μέσω του προγράμματος θα είχα την δυνατότητα να το κάνω.  Ευχαριστώ το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για αυτή την αξέχαστη εμπειρία!“, μας λέει ο Ανδριανός Παπαδάκης.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα συνεχίζει να επενδύει στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και σε ειδικά σχεδιασμένες εκαιδευτικές δράσεις, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες.

Σπούδασε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Δες Περισσότερα για το Erasmus+