Tourism & Culinary Arts


Τουριστικά Επαγγέλματα, Επισιτισμός – Γαστρονομία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (CHEF)

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Μαντώ Ντέρου

Director, School of Tourism & Culinary Arts

Η Μαντώ Ντέρου, είναι Διευθύντρια του School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας από το 2011 και μέλος του Γραφείου Σταδιοδρομίας, στοχεύοντας στην άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία νέων επαγγελματιών στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και κάτοχος του IATA Diploma. Απέκτησε εξειδίκευση στον τομέα του F&B Management μέσω διαφορετικών  προγραμμάτων εκπαίδευσης όπως Sommelier Training (Ελλάδα & Αλσατία), Bartending Training Courses, Food Tasting & Product Knowledge (Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία & Γαλλία), Υγιεινή και Ασφάλεια (ΕΦΕΤ, ΕΣΥΤ), Effective Cost Management (ΕΕΔΕ) Rev!Max, Complaint Handling, Negotiating Skills & Crisis Management (Hilton e-university) κ.ά.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σε ξενοδοχειακές μονάδες  5* στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε χώρους υψηλής γαστρονομίας. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με το Elounda Beach, το Chandris Hotel, το Grand Resort Lagonissi, το Freiburg Colombi Hotel, το President Hotel και την Hilton International, σε θέσεις Maitre, Restaurant Manager, HOD & Duty Manager. Έχει αναλάβει την επίβλεψη πολυτελών χώρων εστίασης και διοργάνωσης εκδηλώσεων όπως Alfa Catering, Vive Mar και Hytra Athens. Έχει συνεργαστεί με την Global Management & Services ως HR Manager, ενώ παράλληλα ασκεί την εκπαιδευτική της ιδιότητα από το 2006, διδάσκοντας σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, αλλά και μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης & κατάρτισης ενηλίκων.
Αγαπημένο της motto: “Dream Big, Work Hard, Stay Humble!”

Γιώργος Καζαντζής

Head of Culinary Arts - Chef

O Chef Γιώργος Καζαντζής είναι Head of Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά και έχει σπουδάσει Μαγειρική στο Georgian College of Canada. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ένα από τα καλύτερα Fine Dining εστιατόρια του Τορόντο, The Ossawippi Express. Έχει διατελέσει επιλεγμένος των Junior Chefs στο Chef Club του Καναδά.
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια Οινολογίας, Bartending, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ι HACCP, Εφαρμοσμένο HACCP Επιπέδου 2, ISO 22000 & HACCP, ISO 14001 & ISO 9001, Διεθνή Κουζίνα, Tεχνικές Sous Vide (Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος) κ.α.
Είναι εισηγητής σε πολλά σεμινάρια Μαγειρικής και έχει εξειδίκευση στις Τεχνικές Φιλεταρίσματος Ψαριών και στη Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα.
Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chef de Partie στα Εστιατόρια Διόνυσος και Casa di Pasta, Sous Chef στο εστιατόριο Silver Star, Chef στα εστιατόρια La Pasteria, Head Chef στο τμήμα δεξιώσεων του Διόνυσος.
Αγαπημένο του motto: “If it smells good, eat it!”

Άννα - Ερμιόνη Ντέμα

Instructor in Pastry & Bakery Arts - Chef

Η Άννα – Ερμιόνη Ντέμα είναι Pastry Chef στο School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Έχει εμπειρία άνω των 15 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής & της αρτοποιίας και τα τελευταία 5 χρόνια στο χώρο της Εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, ανέλαβε με επιτυχία μεγάλες μονάδες ζαχαροπλαστικής ως Υπεύθυνη Παραγωγής. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό όσο αφορά τη Ζαχαροπλασική και την Αρτοποιία από τους πιο διάσημους και καταξιωμένους Pastry Chef όπως Karim Bourgi, Johan Martin, Stefano Tarquinio, Gianluca Fusto. Επίσης έχει συνεργαστεί για έναν χρόνο με τον Yann Duytsche, ένας από τους πιο καταξιωμένους του χώρου και ambassador της εταιρίας Valrhona.
Στο ενεργητικό της καταγράφει πολλές βραβεύσεις σε εγχώριους διαγωνισμούς, έχοντας λάβει την 1η θέση τέσσερις φορές στην έκθεση HORECA ( 2010, 2012 & 2013 – Εστιατορικό γλυκό, 2013 – Έκθεμα με νεκρή ζύμη).
Aσχολείται ενεργά με το consulting και παρέχει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε διάφορες επιχειρήσεις εντός και εκτός Αττικής.
Είναι υπεύθυνη Pastry Chef του Max Perry Γλυφάδας.

 

Άρης Χατζηαντωνίου

Bartending Instructor

O Άρης Χατζηαντωνίου ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της εστίασης το 1998, στην Αθήνα. Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, είναι υπεύθυνος για τις εκπαιδεύσεις Bartending, του School of Tourism & Culinary Arts, από το 2016. Είναι συνιδιοκτήτης και Bar manager των Momix Bars, Ambassador Bartender του ΜΕΤΑΧΑ και Bar Manager στο Δειπνοσοφιστήριον.
Έχει κάνει παρουσιάσεις και εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και εισηγήσεις πάνω σε εφαρμογές Μοριακής στο Bartending, σε δημόσια Πανεπιστήμια της Αθήνας και σε τμήματα Οινολογίας και Χημείας. Έχει τελέσει κριτής σε διαγωνισμούς Bartending και είναι ο Ambassador του Leading Bartenders Society, από το 2013.

Βάσια Βερούση

Head Instructor in Hospitality & Tourism Management

Η Βάσια Βερούση είναι Head Instructor in Tourism Management στο School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Από το 2000 δραστηριοποιήθηκε στην τουριστική βιομηχανία ως Travel Consultant. Από το 2014 αποτελεί Ιδρυτικό Στέλεχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της τουριστικής επιχείρησης επιβατικών μεταφορών “Transfers In Greece” που εξειδικεύεται στην ποιοτική μεταφορά VIP πελατών, ενώ την τελευταία πενταετία ασχολείται ενεργά με τον Θαλάσσιο Τουρισμό και το Crew & Operation Management τουριστικών σκαφών. Με περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στο χώρο του τουρισμού, εμπνέει και εκπαιδεύει τα νέα Τουριστικά Στελέχη των ταξιδιωτικών πρακτορείων, αεροπορικών εταιρειών, εταιρειών yachting και τουριστικών επιχειρήσεων.
Αποτέλεσε πρωτοπόρο πρόσωπο στην προώθηση του καταδυτικού τουρισμού, καθώς το 2007 ήταν από τους πρώτους επαγγελματίες που ασχολήθηκαν με τον εισερχόμενο καταδυτικό τουρισμό στην Ελλάδα και τα οργανωμένα ταξίδια καταδύσεων αναψυχής στο εξωτερικό.

Δήμητρα Κουκάκη

Head Instructor in Hospitality & Tourism Management

Η Δήμητρα Κουκάκη είναι Head Instructor in Hotel Operations στο School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι πιστοποιημένη Καθηγήτρια Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και International Hospitality Expert με πολυετή διεθνή επαγγελματική πείρα σε Ελβετία, Κύπρο και Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και της DCT International Hotel & Tourism Management School της Ελβετίας.
Έχοντας αναπτύξει πολλές δεξιότητες όπως οι καλές διαπροσωπικές – εξατομικευμένες σχέσεις, η πελατοκεντρική φιλοσοφία, η αναλυτική σκέψη, η άμεση λήψη αποφάσεων σε συνδυασμό με τη μεθοδικότητα και την οργανωτικότητα, διακρίνεται για τη δυναμική της προσφορά στον κλάδο της εκπαίδευσης. Διαθέτει εκτενή εμπειρία σε Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις πέντε αστέρων. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των επαγγελματικών ικανοτήτων όπως η αποτελεσματική επικοινωνία και η εξυπηρέτηση πελατών, η ομαδική εργασία και η ηγεσία, βοηθά στην επίτευξη των στόχων της ούτως ώστε οι σπουδαστές να αποκτήσουν επαγγελματική συμπεριφορά και σωστή ξενοδοχειακή παιδεία.

 

Ευστράτιος Ιωσηφέλλης

Instructor in Culinary Arts - Chef

Ο Ευστράτιος Ιωσηφέλλης είναι Chef στο Τμήμα Μαγειρικής του School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Η μαγειρική τον κέρδισε από μικρή ηλικία, μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση που υφίσταται μέχρι και σήμερα στη Λέσβο. Είναι απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης, Απόφοιτος της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών, έχει Βεβαίωση Πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης ως Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του ΟΕΕΚ & Πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επάρκειας ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια όπως: «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ι : HACCP, Εφαρμοσμένο HACCP Επιπέδου 2, ISO 22000 & HACCP, ISO 14001 & ISO 9001,  Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κε.Δε.Βι.Μ.2), Μοριακή Γαστρονομία, Tεχνικες Sous Vide (Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος) & Διεθνή Κουζίνα. Είναι Επίλεκτο Μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και της Ελληνικής Ακαδημίας Γαστρονομίας (Chef academy of Greece) όπως και του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας – ΙΕΓ. Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται και ως εισηγητής σε σεμινάρια γαστρονομίας και ειδικής διατροφής αναφορικά με την κοιλιοκάκη και τον διαβήτη (Sugar and Gluten Free). Διαθέτει εκτενή επαγγελματική εμπειρία, έχοντας εργαστεί σε πλήθος επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης (εστιατόρια, catering, ξενοδοχεία) και είναι αφοσιωμένος στην εκπαίδευση των μελλοντικών συναδέλφων του.

Παναγιώτης Λυκογιάννης

Instructor in Hospitality & Tourism Management

Ο Παναγιώτης Λυκογιάννης είναι καθηγητής Διοίκησης & Τουρισμού στο School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Διδάσκει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Τουρισμού σε διάφορες ειδικότητες. Έχει σπουδάσει Οικονομολόγος – Περιφερειολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ναυτιλία, Μεταφορές & Διεθνές Εμπόριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνεχίζει ως υποψήφιος διδάκτωρ στο γνωστικό αντικείμενο του Μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, εργάζεται στην εταιρεία Galanis Sports Data στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας αθλητικών πληροφοριών. Κατά το παρελθόν, εργάστηκε ως βοηθός διδασκαλίας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο «Customer Satisfaction in Greek Postal Services».

Πένη Δαρδαμάνη

Hospitality & Tourism Department Coordinator

Η Πένη Δαρδαμάνη είναι Συντονίστρια του Τμήματος Τουρισμού στο School of Tourism & Culinary Arts και μέλος του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Αποφοίτησε από το τμήμα Στελεχών Οργάνωσης Ψυχαγωγίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου. Ο έντονος ζήλος της για τον τουριστικό τομέα της έδωσε ώθηση να διευρύνει τις γνώσεις της στον ξενοδοχειακό κλάδο. Εξειδικεύτηκε στο τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων και ολοκλήρωσε την τουριστική της κατάρτιση παίρνοντας την πιστοποίηση του Ειδικού  Τουριστικού Πρακτορείου. Εργάσθηκε ως Sous-Chef d’ Animation και ως στέλεχος σε Front και Back Office τμήματα πολυτελών ξενοδοχείων σε αρκετά κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, με έντονη δραστηριότητα στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα γραφεία Γενικού Τουρισμού στα τμήματα incoming – outgoing, ticketing και οργάνωσης συνεδρίων – events.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  47 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και στο νέο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

Call Now Button
Σε αυτή την σελίδα χρησιμοποιούνται Cookies.
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Πολιτική Cookies    Πολιτική Απορρήτου

Συμφωνώ