To Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, συνεχίζει να καινοτομεί και να προωθεί την ενεργό συμμετοχή της Σχολής σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+. Στόχος του, να καταστεί πρωτοπόρο στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

“Η ανεργία των νέων είναι ανησυχητική σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, ιδίως στη Νότιοανατολική Ευρώπη. Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, οι απόφοιτοι της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) είναι άνεργοι ή βρίσκονται σε θέσεις εργασίας άσχετες με τις σπουδές τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν οι απόφοιτοι της ΕΕΚ μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που αποκτούν, είναι ουσιαστικής σημασίας για την κατανόηση τόσο των αιτιών των προβλημάτων απασχόλησης όσο και για τη βελτίωση των παρεχόμενων προγραμμάτων σπουδών”, επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Δες εδώ το Διοικητικό Προσωπικό του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, για μια ακόμη φορά, πρωτοπορεί στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανταποκρίνεται στο διαπιστωμένο κενό και θα αναπτύξει, θα αξιολογήσει και θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα παρακολούθησης αποφοίτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το εργαλείο αυτό, θα επιτρέψει την παρακολούθηση της σταδιοδρομίας των αποφοίτων και την περαιτέρω εκπαίδευσή τους και θα βοηθήσει στη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση των προγραμμάτων κατάρτισης και των υπηρεσιών.

Erasmus

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “On Track”, εταίροι από χώρες όπως Σλοβακία (TUKE, ASTRA), Ελλάδα (ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, IDEC), Βουλγαρία (NAVET), Λετονία (EUROFORTIS), Αυστρία (3S), Κύπρος (INTERCOLLEGE, University of Nicosia) και Ισπανία (POLITEKNIKA TXORIERRI), πραγματοποίησαν 3 ήμερη εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Ιπποκράτους 22, στην Αθήνα 15-17 Ιανουαρίου. Το επιστημονικό προσωπικό, οι καθηγητές και συνεργάτες των εταίρων, μέσω αυτού του “training” έβαλαν τις βάσεις της ανάπτυξης του μηχανισμού παρακολούθησης και των εργαλείων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων χωρών.

Erasmus Erasmus

Από την agenda της εκπαίδευσης στη συνάντηση του προγράμματος Erasmus On Track, δε θα μπορούσε να λείψει η περιήγηση στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, από τις οποίες οι εταίροι έμειναν εντυπωσιασμένοι, cultural visits καθώς και “ταξίδια” γευσιγνωσίας και οινογνωσίας. Κατά τη διάρκεια των “brakes”, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, πρόσφεραν στους συμμετέχοντες καφέ, συνοδευόμενο από διάφορα κέικ με γεύσεις βανίλια, σοκολάτα, κανέλα με κομμάτια μήλου, και μπισκότα βουτύρου γεμιστά με κομμάτια σοκολάτας, ενώ τα μεσημέρια σερβιρίστηκε ελαφρύ γεύμα με ρολάκια από αραβική πίτα γεμισμένα με αλλαντικά, τυρί και λαχανικά. Το γαστρονομικό επιστέγασμα ήρθε με ελαφρύ μπουφέ με μίνι ντάκο με ντομάτα και φέτα, πατατοσαλάτα, στραπατσάδα, ομελέτα και πίτσα με διάφορα toppings. Το μενού συνδυάστηκε με γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών – ευγενική χορηγία των Οινοποιείων ΑΓΓΕΛΟΥ, ΚΟΥΚΟΣ και ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – που παρουσιάστηκαν από τους οινοχόους και συνεργάτες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κα Φανή Κολλάκη και κο Δημήτρη Γρουμπό.

Παρακολούθησε το σεμινάριο Sommelier του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Σπούδασε σε μία από τις 54 ειδικότητες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ