Συναντήσαμε την απόφοιτη Ξενοδοχειακών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Αλεξάνδρα Βερμπίτσκα και συζητήσαμε για την σταδιοδρομία της μετά τις σπουδές της στην βραβευμένη Σχολή Τουρισμού.

Το υψηλό επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης που έλαβε, της εξασφάλισε την έναρξη της επιτυχημένης καριέρας της στην εταιρία Summer Sun Sailing ως Head Hostess, με σταθερό περιβάλλον εργασίας και υψηλές απολαβές.

Ας γνωριστούμε!

Είμαι η Αλεξάνδρα. Είμαι απόφοιτη της σχολής Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Πες μας για την εμπειρία σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ…

Η εμπειρία μου ήταν διασκεδαστική, γνώρισα κουλ άτομα! Ελπίζω μία μέρα να έχω κάτι δικό μου, μια δική μου επιχείρηση, φυσικά στον τομέα του Τουρισμού.

Με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Ολοκλήρωσα την πρακτική μου, που έκανα μέσω του πρότυπου Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και τώρα εργάζομαι ως Head Hostess στην επιχείρηση Rhodes Day Cruises που κάνει μονοήμερες εκδρομές.

 

 

Πώς είναι να δουλεύεις στη θάλασσα;

Στη θάλασσα είναι λίγο περίεργα γιατί είναι με τα κέφια της. Μία είναι λάδι η θάλασσα μία με κύμα, οπότε πρέπει να έχεις μία ισορροπία. Αλλά το γεγονός ότι δουλεύεις σε εξωτερικό χώρο, στη θάλασσα, με τουρίστες που περνάνε καλά, το κάνει πολύ πιο εύκολο!

Η πιο δύσκολη εμπειρία σου…

Θεωρώ ότι η πιο δύσκολη εμπειρία μου ήταν περίπου πριν από τρία χρόνια, στο ξενοδοχείο που δούλευα στη Ρόδο, όπου είχα να αντιμετωπίσω πολύ δύσκολους πελάτες και αρκετά αγενείς. Ως εργαζόμενος πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση, έτσι είναι ο χώρος.

Ποια χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα στον τομέα του Τουρισμού;

Υπομονή, επιμονή, πείσμα – πολύ! Πιστεύω πως χρειάζεται και πάρα πολύ χιούμορ για να αντιμετωπίσεις τις διάφορες καταστάσεις που συναντάς.

ΕΔΩ Μαζί…;

Εδώ μαζί χτίζουμε παρέα τα όνειρά μας!

 

>> Μία από τις κύριες επιδιώξεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι να μένει στο πλευρό των σπουδαστών του και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΣΑΙΔ εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το στόχο. Υποστηρίζει την επικοινωνία μεταξύ σπουδαστών και αποφοίτων, ενθαρρύνει τον σπουδαστή να κυνηγήσει τα όνειρά του, ενώ του προσφέρει πολυάριθμες επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές καριέρας.

Σπούδασε Τουριστικός Πράκτορας και Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας στη βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Facebook, Instagram, TikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

 ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!