Οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρουσίασαν τα έργα τους στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Γραφιστικής “Covered in Brilliance | Bestseller Book Covers Remake” στον ΙΑΝΟ, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023.

Το πρωτοποριακό project των σπουδαστών με θέμα τον επανασχεδιασμό εξωφύλλων βιβλίων κορυφαίων σε πωλήσεις, έδωσε την μοναδική ευκαιρία στους σπουδαστές να εκθέσουν τις δημιουργίες τους και να τις παρουσιάσουν στους εκπροσώπους γνωστών εκδόσεων.

«Η ανάγνωση των καλών βιβλίων είναι σαν μια συζήτηση με τα καλύτερα μυαλά των περασμένων αιώνων…» ~ Neil Gaiman

 

Αριστερά: Ομιλία του κ. Νίκου Θρασυβούλου, Υπεύθυνου Εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ / Δεξιά: Ομαδική Φωτογραφία των Σπουδαστών Γραφιστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

Στην έκθεση διάρκειας δύο εβδομάδων παρουσιάστηκαν remakes εξωφύλλων 13 Bestseller Βιβλίων των εκδοτικών οίκων: ΔΙΑΠΛΑΣΗ, ΔΙΟΠΤΡΑ, ΔΩΜΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ, GUTENBERG, KEY BOOKS.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση στο κανάλι Youtube του ΙΑΝΟΥ, όπου είναι διαθέσιμη για προβολή.

 

Αριστερά: Παρουσίαση των ατομικών έργων από τους Σπουδαστές Γραφιστικής / Δεξιά: ο Διευθυντής της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κ. Ιωάννης Βαρούτης

 

Τους σπουδαστές καλωσόρισε ο υπεύθυνος εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ, κ. Νίκος Θρασυβούλου και ο κ. Ιωάννης Βαρούτης, Διευθυντής της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Ο κ. Θρασυβούλου πραγματοποίησε ομιλία για την σημασία του εξωφύλλου ενός βιβλίου και πώς επηρεάζει τη διαδρομή του βιβλίου. Ακολούθησε σύντομη ομιλία για το project από την Head Instructor in Graphic Design, κα. Ντίνα Δημητράντζου και οι παρουσιάσεις των εξωφύλλων από τους δημιουργούς τους.

Οι σπουδαστές παρουσίασαν τα έργα τους, αναλύοντας την δική τους εικαστική προσέγγιση και τις τεχνικές που αξιοποίησαν για τη δημιουργία των νέων εξωφύλλων, με την υποστήριξη και τη συνεισφορά των καθηγητών τους. Στόχος τους ήταν να αναδείξουν την ιστορία του συγγραφέα, το ύφος και το όραμά του, δίνοντας μια μικρή πρώτη γεύση στον αναγνώστη.

Μέσα από αυτό το project αποδείχθηκε πόσο ξεχωριστός είναι ο τρόπος που τα διαφορετικά νοήματα ενός βιβλίου μπορούν να αποδοθούν σε μια εικόνα. Οι δημιουργοί έβαλαν σε εγρήγορση την φαντασία τους χρησιμοποιώντας ποικίλες τεχνικές, από σκίτσο στο χέρι μέχρι γκράφιτι.

 

Αριστερά: Παρουσίαση των έργων γραφιστικής στην Αλυσίδα Πολιτισμού, ΙΑΝΟΣ / Δεξιά: Ομιλία από την Head Instructor in Graphic Design του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κα. Ντίνα Δημητράντζου

 

Κάθε εξώφυλλο που παρουσιάστηκε ήταν μοναδικό, αναδεικνύοντας την ιστορία και το όραμα του συγγραφέα μέσα από την ιδιαίτερη οπτική και μεθοδολογία του κάθε δημιουργού.

Ένα project που ανοίγει νέους ορίζοντες στους σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και που σίγουρα θα καθιερωθεί!

Δείτε όλα τα έργα των σπουδαστών Γραφιστικής καθώς και τα πρωτότυπα εξώφυλλα ΕΔΩ

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες (αλφαβητικά):

Αϊβαλάκη Στεφανία, Αλούπη Κωνσταντίνα, Αναστασίου Χριστίνα, Αργυρού Μελίνα, Βαγιάννη Ραφαέλα, Βουλγαρέλης Σωτήρης, Γαϊτάνη Νίκη, Γιαγταντζίδης Κωνσταντίνος, Γιαννάκη Αναστασία, Ζαρκαδούλα Ιωάννα, Ιωαννίδου Μαρία, Καπριδάκη Τζίνα, Καραπιπέρη Δανάη, Καρούση Άννα-Μαρία, Κατσίλας Χριστόφορος , Κουρελάκου Ντομένικα, Κούσης Παύλος, Κουτούλας Βαγγέλης, Κωστογιάννης Νικόλαος, Λυμπερέας Γιώργος, Μαγκέλ Ίωνας, Μαχαίρας Δημήτρης, Μπιτσελασβίλι Μαλού, Παπαδοπούλου Μελίνα, Παροτσίδης Ιωάννης, Πολύζου Αντωνία, Πολυζώη Αθηνά, Ράπατα Μαριαλένα, Σακκούλας Ηλίας, Σκούρτη Ατζελίνα, Σταύρου Πολυξένη, Τασιάς Στέφανος, Τόλιας Βαγγέλης, Τρίγγα Αλεξάνδρα, Τσάκωνα Τερέζα, Τσώκος Ευθύμιος, Χονδροπούλου Μαριλένα, Χριστογιάννης Κωνσταντίνος.

Επιμέλεια έκθεσης:

Την έκθεση επιμελήθηκαν, ο Διευθυντής της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κ. Ιωάννης Βαρούτης, σε συνεργασία με τους καθηγητές της ειδικότητας Γραφιστικής, κα. Κωνσταντίνα Δημητράντζου, κ. Κωνσταντίνο Γιανναρούδη, κ. Μιχάλη Καλογεράκη, κα. Τούλα Ακρίβου, κα. Ιωάννα Αντωνελάκη, κα. Δώρα Μητρούσια και κ. Αλέξη Μιλκίδη.

Σπούδασε Γραφιστική Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων στη διακεκριμένη Σχολή Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Facebook, Instagram, TikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!