delta-life-blog

Φωτογραφική Κάλυψη

Φωτογραφική Κάλυψη – Project

“Άρχισα να σκέφτομαι ιδέες για τις φωτογραφίες που θα χρειαστούν στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών της εταιρείας στη ψηφιακή διαφήμιση. Μετά ξεκίνησα να φωτογραφίζω τα προϊόντα και αργότερα μου δόθηκε η ανάθεση να καλύψω φωτογραφικά και τα καταστήματα των συνεργατών της επιχείρησης.

Ο Γιώργος Βυθούλκας, σπουδαστής του Τομέα Τεχνών – Φωτογραφίας της ΔΕΛΤΑ, μας γράφει για το project του σχετικά με τη φωτογραφική κάλυψη της επιχείρησης JOIN, των καταστημάτων της και συνεργατών της.

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ζήτης – Informatics Professor, M.Sc. Computer Science

Η πρακτική μου άσκηση στην επιχείρηση JOIN ξεκίνησε με μία ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους της επιχείρησης και επίδειξη των προϊόντων της. Έτσι, άρχισα να σκέφτομαι ιδέες για τις φωτογραφίες που θα χρειαστούν στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών της στη ψηφιακή διαφήμιση. Μετά ξεκίνησα να φωτογραφίζω τα προϊόντα και αργότερα μου δόθηκε η ανάθεση να καλύψω φωτογραφικά και τα καταστήματα των συνεργατών της επιχείρησης.

Επιγραμματικά οι εργασίες με τις οποίες ασχολήθηκα είναι:

  • Ξεκίνησα να φωτογραφίζω τον εκθεσιακό χώρο της JOIN (Showroom). 
  • Φωτογράφισα τις  κρεβατοκάμαρες με φροντίδα και συνοδεία διαφόρων αντικειμένων ως σκηνοθεσία στο κάδρο μου.  
  • Επισκεπτόμουν με προγραμματισμένα ραντεβού το δίκτυο συνεργατών – καταστήματα της JOIN σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και φωτογράφιζα τους εκθεσιακούς τους χώρους.
  • Έχω φωτογραφίσει τα στάδια κατασκευής επίπλων, το εργατικό δυναμικό σε ώρα εργασίας, τα προϊόντα της επιχείρησης σε διάφορα στάδια της παραγωγής τους καθώς και όλα τα στάδια των ελέγχων των προϊόντων π.χ. της κρεβατοκάμαρας. 
  • Φωτογράφισα το προϊόντα που δημιούργησε η ομάδα της πρακτικής άσκησης π.χ. Smart Mirror, Smart Lamps κτλ.
  • Συμμετείχα με επεξεργασία φωτογραφικού υλικού και στο διαφημιστικό υλικό εποχιακών προωθητικών ενεργειών της επιχείρησης.

Για τις παραπάνω  φωτογραφίσεις χρησιμοποίησα ευρυγώνιο φακό και περιγράφω μερικά χαρακτηριστικά του πιο κάτω. 

Φωτογραφική Κάλυψη

Λίγα λόγια για τους ευρυγώνιους φωτογραφικούς φακούς:

Οι ευρυγώνιοι φωτογραφικοί φακοί κατηγοριοποιούνται και αυτοί σε τρεις κατηγορίες, τους “fisheye”, τους υπερευρυγώνιους και τους απλούς ευρυγώνιους.
Οι “fisheye” φωτογραφικοί φακοί καλύπτουν γωνία 180° και μεγαλύτερη, ενώ η παραμόρφωση που δημιουργούν είναι υπερβολική. 
Οι υπερευρυγώνιοι φωτογραφικοί φακοί έχουν οπτική γωνία από 100° έως και 85° περίπου, η παραμόρφωση που προκαλούν ελέγχεται ευκολότερα σε σχέση με τους “fisheye”. Οι ευρυγώνιοι φωτογραφικοί φακοί έχουν οπτική γωνία από 90o έως και 60o κατά προσέγγιση, η παραμόρφωση τους είναι μικρή και προσεγγίζουν τους κανονικούς (Normal) φακούς.

Φωτογραφική Κάλυψη

Σεμινάρια της επιχείρησης JOIN που συμμετείχα: Ορθή τροποποίηση φωτογραφίας για Website, Η χρήση του HDR στη φωτογραφία, Εισαγωγή στο Photoshop – Βασικά εργαλεία.

Software εργαλεία που ασχολήθηκα και χρησιμοποίησα κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου είναι: Adobe Lightroom, Adobe Photoshop.

Δες  περισσότερα Projects Σπουδαστών της ΔΕΛΤΑ στο Delta Life Blog.

Ακολούθησε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Instagram και δες όλες τις δράσεις της Σχολής.

 

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και με υπερσύγχρονο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 εξυπηρετούμε και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής με ολοκαίνουργιο campus επί της Μεσογείων 465, στην Αγία Παρασκευή, έναντι των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

Go to Top