Το Τμήμα Γραφιστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επισκέφτηκε το Εθνικό Τυπογραφείο, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνες καθηγήτριές τους, κα. Ακρίβου και κα. Αντωνελάκη καθώς και από τον Διευθυντή της Σχολής Τεχνών, κ. Ιωάννη Βαρούτη.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, όπου οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να δουν σπάνια και πολύτιμα μηχανήματα, τα οποία συντέλεσαν στην ανάπτυξη της τυπογραφικής τέχνης και την διάδοση της γνώσης στην Ελλάδα.

 

 

Έπειτα, οι καταρτιζόμενοι επισκέφτηκαν τις αίθουσες που φιλοξενούν ιστορικούς τόμους από τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με το πρώτο από αυτά να έχει χρονολογία έκδοσης την 16η Φεβρουαρίου του 1833!

Στο τέλος της επίσκεψης, οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά την σύγχρονη πτέρυγα του τυπογραφείου, με όλη τη γραμμή παραγωγής που ακολουθείται έως και σήμερα στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο τυπογραφείο της Ελλάδας.

 

 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτέλεσε για όλους τους συμμετέχοντες μία μοναδική σπουδαστική εμπειρία, ενισχύοντας τη βιωματική μάθηση σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα στελέχη και εργαζόμενους του Εθνικού Τυπογραφείου για την άψογη επικοινωνία, ξενάγηση και φιλοξενία που παρείχαν.

Την φωτογραφική κάλυψη της επιμορφωτικής επίσκεψης ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Βαρούτης Διευθυντής της Σχολής Τεχνών – Φωτογράφος.

Σπούδασε Γραφιστική Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων στη διακεκριμένη Σχολή Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!