Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην πόλη του Βερολίνου. Με την άφιξη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου η εκδρομή ξεκίνησε με μία ξενάγηση στα πιο χαρακτηριστικά σημεία και αξιοθέατα της πόλης. Η ξεναγός μας ενημέρωσε για τα ιστορικά στοιχεία της πόλης καθώς και για την κουλτούρα, τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Την ίδια ημέρα, επισκεφτήκαμε την East Side Gallery με τα πολύ διάσημα γκράφιτι πάνω σε ένα διατηρητέο ακόμα κομμάτι του τοίχους που χώριζε τη πόλη.

Την δεύτερη ημέρα, υπό την συνοδεία ελληνόφωνου ξεναγού επισκεφτήκαμε το «Νησί» των Μουσείων, με το επιβλητικό μουσείο της Περγάμου. Στην εκπαιδευτική εκδρομή ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν έλειψε η παλιά εβραϊκή συναγωγή, το σπίτι της Άννα Φρανκ, το Ιστορικό Μουσείο της πόλης, το διάσημο Πανεπιστήμιο Χούμπολντ, το κτίριο της Όπερας, το μνημείο του ολοκαυτώματος καθώς και το σύμβολο της πόλης, η πύλη του Βραδεμβούργου. Την επόμενη ημέρα αφού αρχικά επισκεφτήκαμε τον υπερμοντέρνο σιδηροδρομικό σταθμό, αναχωρήσαμε για το Πότσνταμ, την επίσημη πρωτεύουσα των Πρώσων βασιλιάδων της Γερμανίας. Εκεί επισκεφτήκαμε τα θρυλικά ανάκτορα Σαν Σουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου με τους θαυμάσιους κλιμακωτούς κήπους.

Την τελευταία ημέρα η εκπαιδευτική εκδρομή ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έγινε πιο..καλλιτεχνική. Ξεκινήσαμε με Μουσείο Φωτογραφίας του Βερολίνου και μουσείο Τέχνης C/O Berlin. Επίσκεψη στον μισογκρεμισμένο από του βομβαρδισμούς Ναό του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου και συνέχεια με το ξεχωριστό και εντυπωσιακό μουσείο γκράφιτι Urban Nation. Συνεχίσαμε με το πολύ γνωστό σημείο στο κέντρο της πόλης Checkpoint Charlie και κλείσαμε τις επισκέψεις μας με το Μουσείο της Τοπογραφίας του Τρόμου. Ένας χώρος μνήμης γεμάτος ντοκουμέντα, που περιγράφουν με την ανατριχιαστική σαφήνεια τις φρικαλεότητες του τρίτου ράιχ.

Δες όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Facebook

Στον ελεύθερο χρόνο στο τέλος κάθε ημέρας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την βραδινή όψη της πόλης. Τεράστια εμπορικά κέντρα, κουζίνες απ όλο το κόσμο, ιδιαίτερα και εκκεντρικά μπαράκια, live jazz μουσική, επίσκεψη στο πανύψηλο TV tower, ήταν μερικές από τις επιλογές μας κατά τις νυχτερινές εξόδους μας!

 

Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Βερολίνο ΙΕΚ-ΔΕΛΤΑ

 

Σπούδασε στη Σχολή Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Δες και άλλες δράσεις του τομέα Τεχνών