Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα οφείλει να βασίζεται σε ηθικές και αξίες. Πίσω από αυτό το σκεπτικό το Πρόγραμμα Value and Future (Erasmus+) συνδέει 6 εταίρους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με ένα κοινό στόχο: Να ενδυναμώσει νέους ανθρώπους στην ηθική επιχειρηματικότητα και ηγεσία, εμπνευσμένη από role models.

 

 

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος η Δρ. Ματίνα Πέππα, Υπεύθυνη ειδικότητας Marketing,  ο Δρ. Οδυσσέας Κοψιδάς, Υπεύθυνος ανάπτυξης του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και ο Δρ. Παναγιώτης Κακαλέτρης, Υπεύθυνος της ειδικότητας Logistics, συμμετείχαν σε ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ηθική Επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση ηθικών διλημμάτων στη διοίκηση επιχειρήσεων καθώς και την ηθική λήψη αποφάσεων.

Στα πλαίσια του προγράμματος Value and Future, οι σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχαν σε ειδική ημερίδα.

 

Διακρίνοντας,  μέσα από παραδείγματα, τη σημασία της Επιχειρηματικής Ηθικής στο σύγχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι

 

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Επιχειρηματική Ηθική: Η σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της ηθικής διαχείρισης σε περιόδους κρίσης» με εισηγήτρια τη Δρ. Ματίνα Πέππα.

Οι σπουδαστές την ίδια εβδομάδα είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δράση ET-Talks, η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις σε επιχειρηματίες με απώτερο σκοπό τη σύνδεση του επιχειρηματικού κόσμου με την επαγγελματική εκπαίδευση.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Δρ. Ματίνας Πέππα, εισηγήτρια της ημερίδας Επιχειρηματικής Ηθικής

 

Η δράση συντονίζεται στην Ελλάδα από την εταιρία IDEC S.A, η οποία αποτελεί και εταίρο του προγράμματος για τη χώρα.

 

Ομαδική φωτογραφία των σπουδαστών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας

 

Σχετικά με το Πρόγραμμα Value & Future:

Το έργο Value & Future επικεντρώνεται στην Ηθική Επιχειρηματικότητα και τα οφέλη της για έναν οργανισμό. Ως ομάδα στόχο έχει σπουδαστές/στριες και φοιτητές/τριες ως 30 ετών,  ωστόσο θέλει να δημιουργήσει έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην εκπαίδευση και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επιθυμεί να εμφυσήσει αξίες, όπως τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον συνάνθρωπο (και εν δυνάμει συνάδελφο), την ισότητα, την αξιοκρατία κλπ, οι οποίες θα τους συνοδεύσουν στην επαγγελματική τους πορεία. Το έργο επίσης δίνει έμφαση στα Ηθικά Διλήμματα και κυρίως τα κριτήρια που διαμορφώνουν κάθε φορά τη σωστότερη επιλογή τόσο για την κοινωνία και το περιβάλλον όσο και για την ίδια την επιχείρηση και το προσωπικό της. Μια άλλη παράμετρος του έργου είναι η διάκριση ανάμεσα σε Manager &  Leader, καθώς και το ρόλο που διαδραματίζουν τα  Role Models και κατά πόσο επηρεάζουν τη λειτουργία και την αποδοτικότητα της επιχείρησης, τη σχέση των υπαλλήλων/στελεχών μεταξύ τους. 

 

Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Διάβασε περισσότερα για όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχει η Σχολή.

Ακολούθησέ μας στο LinkedIn και μείνε συντονισμένος για όλα τα προγράμματα εξωστρέφειας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!