Η Ναταλία Τσιμιδάκη, make-up artist και καθηγήτρια στον Τομέα Ομορφιάς της ΔΕΛΤΑ, μας μιλάει για τη μοναδική εμπειρία να επιλεχθεί να συμμετάσχει ως MUA στο CRUISE FASHION SHOW 2021 του οίκου DIOR! 

> Ναταλία πες μας λίγα πράγματα για εσένα!

Ονομάζομαι Ναταλία Τσιμιδάκη και εργάζομαι ως επαγγελματίας make-up artist τα τελευταία 11 χρόνια. Στόχος μου είναι να μεταδώσω στους σπουδαστές μου ό,τι γνώσεις έχω και ακόμα παραπάνω!

Μετά τις σπουδές μου ακολούθησε μια διετία δουλεύοντας σε department stores στην Αθήνα για λογαριασμό της εταιρίας ERRE DUE  και Burberry Beauty. Αυτή ήταν μια μοναδική εμπειρία για το ξεκίνημα καθώς με έβαλε σε διαδικασία να έρχομαι σε επαφή με κάθε λογής πελάτες και να αναπτύξω κριτική σκέψη πάνω στο κομμάτι του μακιγιάζ φυσικά πάντα μέσα από την πώληση.

Έπειτα, αποφάσισα να εξελίξω ακόμα παραπάνω τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου πάνω στο κομμάτι του μακιγιάζ μόδας, καθώς πάντα αυτό ήταν το πάθος μου! Έτσι λοιπόν μετακόμισα στο Λονδίνο όπου και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και συμμετείχα σε μεγάλα fashion show. Αυτή η εμπειρία ήταν για εμένα καθοριστική καθώς μου εδειξε πόσο πολύ αγάπω το κομμάτι του creative, beauty και runway make-up.

Συμμετείχα σε αρκετά events με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ακόμα και με τελειόφοιτους φοιτητές σχολών μόδας και design και προσπάθησα να πάρω όσες πιο πολλές πληροφορίες μου δόθηκαν ώστε να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο!

Dior

Έπειτα αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και με γεμάτες τις βαλίτσες μου από εμπειρίες και εικόνες μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω για λογαριασμό μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών στη χώρα καθώς και για πληθώρα διαφημιστικών, φωτογραφίσεων και events για μεγάλους πελάτες. Μέσα από αυτή την πορεία κατάφερα να εδραιωθώ στον κλάδο των επαγγελματιών μακιγιάζ και ομορφιάς και να συνεργάζομαι με μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου όπως φωτογράφους, στυλίστες και μοντέλα.

> Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Η σκληρή δουλειά και η μεγάλη επιμονή! Υπήρξαν πολλές στιγμές που ήταν δύσκολες όμως στο τέλος κάθε ημέρας καθώς κοίταγα τις δουλειές που έχω κάνει αισθανόμουν ότι αυτό που έχω επιλέξει να ασκώ σαν επάγγελμα, με γεμίζει όσο τίποτα άλλο και ξαφνικά όλες οι αμφιβολίες και η κούραση εξαφανιζόντουσαν μαγικά! Η αξία του να βλέπεις τη δουλειά σου να αναρτάται σε μεγάλα διαφημιστικά spot, sites και περιοδικά είναι κάτι μοναδικό!

Dior

> Πως αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου στο Fashion Show ενός τόσο τεράστιου οίκου όπως ο Dior; Μίλησέ μας για αυτή την εμπειρία.

Φέτος, είχα τη μεγάλη τιμή να επιλέχθω ως make-up artist για το CRUISE FASHION SHOW 2021 του οίκου Dior το οποίο διεξάχθηκε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας. Η ευκαιρία ήταν πραγματικά ανεπανάληπτη! Ένας στόχος που είχα θέσει από το πρώτο διάστημα έγινε επιτέλους πραγματικότητα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη για την τέχνη μου, που με έφτασε μέχρι εδώ. Το να δουλεύεις δίπλα σε τόσο καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ!

Key make-up artist ήταν ο Peter Phillips, καταξιωμένος MUA και Creative Director του οίκου Dior ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα! Η κύρια έμπνευση του μακιγιάζ ήταν το “Ελληνικό Μάτι” αλλά δοσμένο με μια μοντέρνα εκδοχή που εκτελέστηκε με πέρλες γυρω από τα μάτια! Το υπόλοιπο μακιγιάζ ήταν μινιμαλ και καθαρό δίνοντας έμφαση στα μάτια και το καθαρό δέρμα ώστε να συμπληρώσει την Cruise Collection του οίκου η οποία δημιουργήθηκε από αμιγώς ελληνικές τεχνοτροπίες όσο αφορά τα ρούχα και τις ραφές.  Όλα θύμιζαν Ελλάδα αλλά με έναν υπέροχο minimal τρόπο τόσο καλλιτεχνικό και μοναδικό!

Dior

> Πως βλέπεις τη Ναταλία από εδώ και πέρα;

Στόχος μου από εδώ και πέρα είναι να μεταδώσω με κάθε τρόπο όλες αυτές τις εικόνες και τις εμπειρίες στα παιδιά που αποφασίζουν να ασχοληθούν με το κομμάτι του μακιγιάζ. Το μακιγιάζ ήταν, είναι και θα είναι μέσα στους αιώνες ένας υπέροχος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων και της καλλιτεχνικής ροπής ένος ατόμου!

Κάθε artist εκφράζεται μοναδικά και αυτή θα είναι η παντοτινή μαγεία αυτής της τέχνης και αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω καταφέρει να ασχολούμαι με κάτι που αγαπώ τόσο πολύ και να βιοπορίζομαι ταυτόχρονα από αυτό.

> Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την Ομορφιά;

Αν θα μπορούσα να δώσω μια συμβουλή στα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στο χώρο της Ομορφιάς είναι να αγωνίζονται πάντα για τα όνειρά τους όσο μεγάλα και αν φαντάζουν αυτά! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το θέλουμε πολύ και να το κυνηγάμε με επιμονή και υπομονή.

> Ποιο είναι το αγαπημένο σου motto;

You are the artist of your life!

Εξερεύνησε τις Ειδικότητες του Τομέα Ομορφιάς