Εκπαιδεύσου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα ή Πιστοποιημένος Βοηθός Ζαχαροπλαστικής!

Η Γαστρονομία είναι μια μορφή τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας. Εκτός από αυτό, όμως, είναι και ένας εξαιρετικά προσοδοφόρος κλάδος, με πολλές επιλογές για μια επιτυχημένη καριέρα. Στην Ελλάδα, ο Τουρισμός και η Εστίαση αποτελούν νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και οι θέσεις εργασίας αυξάνονται εκθετικά χρόνο με το χρόνο. Αν αναρωτιέσαι γιατί να ασχοληθείς με αυτό τον κλάδο ή αν αναζητάς το επαγγελματικό σου μονοπάτι, διάβασε παρακάτω τους λόγους για να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη Μαγειρική / Ζαχαροπλαστική.

  1. Η λέξη «ρουτίνα» δε θα υπάρχει στο λεξιλόγιο σου

Σε μια κουζίνα καμία μέρα δεν είναι ίδια. Οι προκλήσεις, οι γεύσεις, οι συνεργάτες, κάνουν την κάθε εργασιακή μέρα μια διαφορετική εμπειρία!

  1. Μπορείς να εργαστείς σε όλο τον κόσμο

Πρόκειται για international επαγγέλματα, τα οποία είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Έτσι, θα έχεις τη δυνατότητα να εργαστείς και να ζήσεις σε διαφορετικά μέρη, να γνωρίσεις διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες.

  1. Η δημιουργία θα είναι στην καθημερινότητα σου

Κάθε παρασκευή, κάθε συνταγή, κάθε στήσιμο ενός φαγητού ή γλυκού είναι μια καλλιτεχνική διαδικασία. Τα επαγγέλματα αυτά απαιτούν ακρίβεια, τεχνικές γνώσεις, ταχύτητα, πειθαρχία, κρύβουν όμως μέσα τους μια ατέλειωτη δημιουργική διαδικασία.

  1. Θα απολαμβάνεις μια σταθερή και επικερδή καριέρα

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, πρόκειται για έναν από τους πιο υποσχόμενους κλάδους, με πληθώρα θέσεων εργασίας και πολλές προοπτικές. Αυτό, μάλιστα, σε συνδυασμό με τον international χαρακτήρα του επαγγέλματος, πολλαπλασιάζει τις επιλογές σου!

  1. Θα είσαι το αγαπημένο πρόσωπο σε κάθε παρέα!

Αυτό είναι ένα από τα συμπληρωματικά προνόμια του επαγγέλματος! Ποιος είναι πιο αγαπητός σε μια παρέα από έναν άνθρωπο που ξέρει να μαγειρεύει ή να προσφέρει τα πιο λαχταριστά γλυκά; Δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, ο έρωτας (και πολλά άλλα) περνάει από το στομάχι!

 

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προσφέρει ταχύρυθμα σεμινάρια για Πιστοποιημένο Βοηθό Μάγειρα και Πιστοποιημένο Βοηθό Ζαχαροπλαστικής, με τη δυνατότητα πιστοποίησης της συγκεκριμένης επαγγελματικής γνώσης, ύστερα από εξετάσεις που οδηγούν στην πιστοποίηση της ACTA – Τεχνβολαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στο ΙΕΚ Τουρισμού & Επισιτισμού στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Μάθε Περισσότερα για τα Σεμινάρια Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα & Πιστοποιημένος Βοηθός Ζαχαροπλαστικής