Στα Delta Success Stories φιλοξενούμε ιστορίες σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που ξεχωρίζουν. Ο σπουδαστής Γραφιστικής, Δημήτρης Μανδαλάς, κατάφερε να διακριθεί στο διαγωνισμό του ταξιδιωτικού οδηγού “Santorini Island Guide” και να δει το έργο του να γίνεται εξώφυλλο! Με αφορμή αυτή του την επιτυχία, μας μιλάει για τις σπουδές, το επάγγελμα και τα όνειρά του.

delta-success-stories-mandalas-design

Δημήτρη, πες μας λίγα πράγματα για σένα!

Με λένε Δημήτρη Μανδαλά και έχω ζήσει στη Λήμνο και στην Αθήνα. Είμαι 22 ετών και είμαι τελειόφοιτος στο αντικείμενο της Γραφιστικής, καθώς και στο Web Design/Development. Στον ελεύθερο μου χρόνο συνήθως βλέπω ταινίες ή διαβάζω βιβλία κυρίως σχετικά με το αντικείμενο μου και την ψυχολογία.

Τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρός;

Όταν ήμουν μικρός είχα διάφορες ιδέες, αργότερα όμως κατάλαβα ότι θέλω να κάνω κάτι δημιουργικό που θα μου επιτρέπει να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και να με ενθαρρύνει να εκφράζω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες. Έτσι, μπορεί να μην ήξερα ακριβώς τι ήθελα, είχα όμως μια κατεύθυνση.

Πώς βρέθηκες στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ;

Έμαθα για το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μέσω οικογενειακού μέλους που έχει φοιτήσει παλαιότερα στο ΙΕΚ και ήταν πολύ ικανοποιημένος. Έτσι, όταν αποφοίτησα από το Λύκειο αποφάσισα να ξεκινήσω στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Τι είναι αυτό που σε τράβηξε στη Γραφιστική;

Η γραφιστική είναι τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης. Είναι ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να δώσει σε κάποιον τη δυνατότητα να επηρεάσει και να κάνει τη ζωή πολλών ανθρώπων καλύτερη και πιο εύκολη, ενώ παράλληλα έχει δημιουργική και καλλιτεχνική φύση. Επίσης βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το πώς συνδυάζεται με τις επιστήμες, όπως την ψυχολογία.

Μίλησε μας για το διαγωνισμό που έλαβες μέρος. Πώς ήταν η εμπειρία; Τι σου έδωσε έμπνευση; Πώς νιώθεις όταν βλέπεις το έργο σου δημοσιευμένο;

Το αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η εικονογράφηση για το εξώφυλλο του ταξιδιωτικού οδηγού “Santorini Island Guide”. Ήταν μία δύσκολη δοκιμασία, καθώς υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και ήμουν αρκετά αρχάριος στο κομμάτι της εικονογράφησης. Κύρια έμπνευση μου ήταν το ίδιο το νησί, καθώς στην έρευνα μου, στο κομμάτι της ιστορικής αναδρομής, έμαθα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νησί και το παρελθόν του κι έτσι μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τα γνωστά του χαρακτηριστικά και τα ιστορικά γεγονότα του νησιού ώστε να σχεδιάσω μια ξεχωριστή εικονογράφηση. Νιώθω ιδιαίτερη ευχαρίστηση και τιμή όταν βλέπω το έργο μου τυπωμένο, καθώς είναι και το πρώτο μου έργο το οποίο έχει τυπωθεί και δημοσιευθεί.

Δες το τεύχος του ταξιδιωτικού οδηγού εδώ

Έχεις κάποιο πρότυπο; Κάποιον άνθρωπο που να θαυμάζεις πολύ; Και αν ναι, γιατί;

Ο Chris Do είναι ο ιδρυτής του “The Futur” και ένας εξαιρετικός γραφίστας. Αυτό που θαυμάζω περισσότερο, όμως, είναι το πώς προσπαθεί καθημερινά να κάνει καλύτερη και πιο προσβάσιμη την παιδεία παγκοσμίως.

 Ποια είναι η εμπειρία σου ως σπουδαστής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ; Θυμάσαι κάποια ξεχωριστή στιγμή να μας περιγράψεις;

Μία ξεχωριστή εμπειρία κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου ήταν όταν χρειάστηκε να κάνουμε ένα ομαδικό project σε μορφή βίντεο, όπου και συνεργάστηκα με τους περισσότερους συμφοιτητές μου και συνδιάσαμε όλοι τις δεξιότητες μας ώστε να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία.

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου;

Το όνειρο μου για το μέλλον είναι να εμπλέκομαι σε projects, τα οποία επηρεάζουν και βοηθούν τους ανθρώπους, ώστε να συμβάλλω θετικά στην κοινωνία με τα έργα μου.

Έχεις κάποιο αγαπημένο απόφθεγμα;

“There is no design without discipline. There is no discipline without intelligence.” -Massimo Vignelli

 

Διάβασε Περισσότερα Delta Success Stories

Σπούδασε Γραφιστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Σπούδασε στην Σχολή Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ