Η Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διοργάνωσε για τους σπουδαστές της Masterclass Γευσιγνωσίας, με εισηγητές την κ. Παπαϊωάννου Έρρικα, καθηγήτρια Οινολογίας, και τον Chef Σωτήρχο Στέφανο, την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο Campus του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας.

Δόθηκε η συναρπαστική ευκαιρία στους σπουδαστές της Σχολής Τουρισμού & Επισιτισμού να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσία σε επτά ποικιλίες λευκού κρασιού και να μάθουν να αναλύουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.

Οι σπουδαστές του τομέα Επισιτισμού, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Chef  Σωτήρχου Στέφανου, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μενού στο πλαίσιο του food & wine pairing, κατάλληλο για τη δοκιμή των συγκεκριμένων ποικιλιών κρασιού.

 

 

Οι συμμετέχοντες σπουδαστές έκαναν γευστική δοκιμή των εδεσμάτων συνδυαστικά με το κατάλληλο κρασί. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι καθηγητές της Σχολής Τουρισμού κ. Λένα Μουράτογλου και κ. Νίκος Κονδυλάκης. Τα εδέσματα που παρασκευάστηκαν συνόδευσαν άριστα την κάθε ποικιλία, δημιουργώντας τους ιδανικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Μενού

Πράσινη σαλάτα με φρούτα, Μανιτάρια γεμιστά με τυρί, Αντίβ (σικορέ) με μους ρέγγας, Ζυμαρικά με σολομό και Μπρικ, Ντοματίνι με μους κοτόπουλο και τρούφα, Χοιρινό κρασάτο, Μυζηθροπιτάκι με μέλι και σουσάμι

Ποικιλίες κρασιού

Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, Sauvignon blanc, Chardonnay, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ρομπόλα, Ασύρτικο

Η Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύει συνεχώς στη βιωματική μάθηση, διοργανώνοντας δράσεις και επιμορφωτικά προγράμματα που εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική εμπειρία των σπουδαστών της, ενισχύουν τις δεξιότητες και το βιογραφικό τους με στόχο την επιτυχημένη επαγγελματική εξέλιξή τους.

Σπούδασε Τουριστικός Πράκτορας, Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής στη βραβευμένη Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Facebook, Instagram, TikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!