Οι σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής & Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή Επισιτισμού, chef Στέφανο Σωτήρχο, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της παρασκευαστικής εταιρείας Metropak, τη Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023.

Ο κ. Σταμάτης Σουβλέρης και ο κ. Νίκος Κυπραίος, ξενάγησαν τους σπουδαστές στις εγκαταστάσεις, τους έδειξαν όλες τις μηχανές παραγωγής gelato και τους ανέλυσαν τον τρόπο κατανομής της εργασίας.

 

 

Μετέπειτα, ο κ. Κυπραίος ξεκίνησε να αναλύει τον τρόπο παρασκευής παγωτού και τη διαχείριση των πρώτων υλών. Σε συνεργασία με τον κ. Σουβλέρη, οι δύο εισηγητές ξεκίνησαν τη διαδικασία παρασκευής παγωτού από το μηδέν. Οι γεύσεις που ετοίμασαν ήταν παγωτό σοκολάτα, βανίλια και φράουλα.

 

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο εισηγητές απάντησαν σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις των σπουδαστών, που τους τέθηκαν.

Την φωτογραφική κάλυψη της επίσκεψης ανέλαβε ο φωτογράφος της σχολής, κ. Δημήτρης Μανώλης.

Λίγα λόγια για την Metropak:

Η εταιρεία Μωραΐτης – Metropak ιδρύθηκε το 2004 & δραστηριοποιείται στον χώρο των εισαγωγών και του εμπορίου, αντιπροσωπεύοντας εξέχουσες βιομηχανίες. Ξεκίνησε ως μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της.

Ξεκίνησε πριν από σχεδόν 20 χρόνια προσφέροντας οικολογικά και ποιοτικά είδη συσκευασίας, ενώ τώρα προσφέρει πολύ περισσότερα από είδη συσκευασίας για ζαχαροπλαστεία – όπως πρώτες ύλες παγωτού, πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και μεγάλη γκάμα από είδη συσκευασίας – η αγάπη για την ποιότητα, την καινοτομία και την άψογη εξυπηρέτηση παραμένει πάντα στο επίκεντρο.

Σπούδασε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στη βραβευμένη Σχολή Τουρισμού και Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!